SİYASET
Giriş Tarihi : 21-08-2023 15:33

Erdoğan’dan deprem sorusuna ‘Kanal İstanbul’ yanıtı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’dan deprem sorusuna ‘Kanal İstanbul’ yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyon nüfusu barındıracak Kanal İstanbul'un olası Marmara depremine yönelik bir tedbir olduğunu söyledi. Erdoğan, "Kanal İstanbul’un iki yakasına 500’er bin nüfusu barındıracak projemiz de olası İstanbul depremine yönelik tedbirlerimiz kapsamındadır.” dedi.

Türkiye’yi depreme dayanaklı hale getirmek için yürüttükleri çalışmalarda İstanbul’u ve Marmara’yı ayrı bir başlık altında değerlendirdiklerini vurgulayan Erdoğan, “İstanbul için 1,5 milyon konutun dönüşümünü şu anda öngörüyoruz ve bunun için boşa harcanacak bir vakit yok. Gerek deprem bölgesi gerekse diğer illerimizde olsun hiçbir çalışmayı ağırdan alacak durumumuz yok.” dedi.

‘KANAL İSTANBUL’UN İKİ YAKASINA 500’ER BİN NÜFUSU BARINDIRACAK PROJE’

İstanbul’un tüm ilçelerine de koordinatör vali atamalarını yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, işlemlerin hızlı ve etkili olması bakımından koordinatör valilerin faydasını gördüklerini belirtti.

İstanbul’un ilçelerinde, olası bir deprem sonrası iletişimin sağlanması için yeni telsiz sistemi kurduklarını ve çalışır hale getirdiklerini bildiren Erdoğan, “Toplanma alanlarını, rezerv alanları yeniliyor ve aktif kullanıma hazır olmaları için çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunun yanı sıra Kanal İstanbul’un iki yakasına 500’er bin nüfusu barındıracak projemiz de olası İstanbul depremine yönelik tedbirlerimiz kapsamındadır.” ifadelerini kullandı.

 

NACİ GÖRÜR ‘KANAL İSTANBUL’U UNUTACAKSIN’ DEMİŞTİ

Erdoğan’ın açıklamaları, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün beklenen İstanbul depremiyle ilgili yaptığı “Kanal İstanbul’u unutacaksın.” uyarısını akıllara getirdi. Geçen ay Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuk olan Prof. Dr. Naci Görür, şöyle konuşmuştu:

“Hükümet olmadan İstanbul, İBB olmadan hükümet deprem dirençli bir kent haline getiremez. Bu işin içerisine halkı da sokmak gerekir ki bu yapılıyor. Bu da doğru olandır. Bütün dünyada başarılı bir şekilde kenti depreme dayanıklı hale getirme ancak bu yöntemle olmuştur. Umarım ki Türkiye’nin ekonomisi ve siyasi irade bu işi benimser ve ekonomik gücümüz de yeterli olur ülkenin bazı projelerinden vazgeçerek ya da o projenin ağırlıklarını azaltarak.. Kanal İstanbul’u unutacaksın.. Az yol, az köprü yapacaksın. Hiç yapılmayacak demiyorum, mümkün olduğunca onları belirli bir plan içerisinde yaparken insanların can güvenliğinin tehdit edildiği bir işi bir an önce yapacaksın. Devletin birincil görevi budur.”

Erdoğan’dan deprem sorusuna ‘Kanal İstanbul’ yanıtı

 

AdminAdmin

Admin