EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-12-2020 14:44   Güncelleme : 11-12-2020 14:58

ESNAF EKONOMİNİN OMURGASIDIR.

Türkiye Gazeteciler Federasyon (TFF) Sivas İl Temsilcisi Hakan Sezerer yaptığı açıklamada, kış mevsiminin geldiğini, iş yapamayan esnafın mağdur duruma düştüğünü hatırlatarak, ısınma, kira, gıda, elektrik gibi temel giderlerin karşılanması için destek verilmesi gereklidir, Esnaf devletimizin omurgasıdır bunun bilincinde olunmalıdır dedi.

ESNAF EKONOMİNİN OMURGASIDIR.

Pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında hizmet sektörü gelmekte, devletin esnafa ve yanında çalıştırdığı işçilere her türlü yardım ve desteği sağlaması gerekmektedir.

SSK, Bağ-Kur gibi sosyal güvenlik primlerinin Hazine tarafından ödenmesini, mevcut borçların ve ödeme günü gelen kredi taksitlerinin pandemi sürecinin sonuna kadar ertelenip, daha sonra ise yeniden yapılandırılmasını gerekir.

Kahvehane, taksi, minibüs, servis, düğün salonu, restaurant, kafeterya, kırtasiye, kantin gibi sektörlerde olduğu gibi aşçılık ve lokantacılık sektöründe de esnafın zor günler yaşıyor.

Pandemi dolayısıyla mağdur olan esnafa ve yanında çalışan işçilere her ay en az asgari ücret tutarında bir ödeme yapılması gereklidir. İçinde bulunduğumuz kış döneminde ve pandemi sürecince iş yapamayan, işyerleri kapalı olan esnafa devletin sahip çıkması lazımdır.

Daha önce çekilen kredilerin taksitlerinin ödeme gününün geldi, ancak işyerlerin tekrar kapalı, bu durumda borçların ödenmesine imkan olmadığı gibi borçların pandemi süreci tamamen bitene ve hayat normale dönünceye kadar faizsiz bir şekilde ertelenmesi, daha sonra ise yeniden yapılandırılması doğru olandır.

Esnafa kira desteği de sağlanması ve özel mülk sahiplerininde pandemiyi göz önüne alması gerekmektedir..

Lokantacı, kahveci, kantinci, kafe, nargile salonları işletmeleri, servisci, hamam ve spor salonu işletmecileri gibi tüm esnafımız büyük bir mağduriyet içinde.

Esnaf camiası  her zaman devletiminin, milletinizin yanında olmuştur ve  Şimdi zor bir süreç yaşanıyor.

Bu süreçte devletimizin de esnafımızın yanında olmasını gerekmelidir. Bir kısım esnaf kapalıyken bir kısmıda İşyerlerini saat 10.00’da açılıyor, saat 20.00’de kapanıyor.

İnsanlarımız zaten bu süreçte genellikle evde kalıyor. Evde olduğundan dolayı da lokanta hizmetlerine gerek duymuyor. Üniversiteler ve okullar uzaktan eğitim olduğundan öğrenciler de yok. Sivas nüfusu zaten bu kadar işyerini kaldırmıyor.

Esnafa sahip çıkılmasını istiyoruz. Halkımızdan beklentimiz de alışverişlerini yerel esnaftan yapsınlar ve esnafa sahip çıkmalarıdır.

Devletimiz de bu zor günlerde esnafımızın yanında olmalıdır” dedi.

AdminAdmin

Admin