EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-01-2021 14:39   Güncelleme : 15-01-2021 14:57

ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKAN ADAYI DURSUN'DAN ZİRAAT ODASINA ZİYARET

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Mesut Dursun ve Oda Başkanlarından oluşan heyet, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ’ı makamında ziyaret etti

ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKAN ADAYI DURSUN'DAN ZİRAAT ODASINA ZİYARET

Destek olan ve yanında yer alan oda başkanlarıyla birlikte Başkan Hacı Çetindağ´ı ziyaret eden Başkan Adayı Mesut Dursun, “Sayın başkanım öncelikle bizi kabulünüzden dolayı şahsım, oda başkanlarımız ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Malumunuz üzere şehrimizde Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi’nin önümüzdeki aylarda seçimi olacak. Bizde bu seçimlere 21 yıllık tecrübemizle, mutfağından çekirdeğinden aynı sizin gibi yetişerekten oda başkanlarımızın, arkadaşlarımızın, esnaf ve sanatkarlarımızın teveccühü ile Rabbimde nasip ederse aday olacağız. Tabi biz buraya aday olurken dün nasıl hizmet ettiysek bugünde hizmet etmek için, bu hizmeti daha üst seviyelere taşımak için bu göreve talip olduk. Siz nasıl geçmişte buralara çekirdekten geldiyseniz, bizde oralarda Başkanlarımın, Yönetim Kurulu Üyelerimin, duayenlerin ve Baş Öğretmenim Yüksel Demirgil’in yetiştirdiği bir talebe olarak esnaf ve sanatkara hizmet için talip olduk. Tabi bize diyorlar ki memur. Doğru biz esnaf ve sanatkârın memuruyduk. Bugünde hizmet için, onlara daha kolaylıklar sağmak için memurluğuna, hizmetkârlığına talibiz. Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Türkiye’nin sayılı kooperatiflerinden TESKOMB çatısı altında 1009 kooperatiften, 32 bölgeden, 27. Bölge Birliği olarak hizmet vermekteyiz. 3000 ortağıyla 169 Milyon plasmanıyla, 200 Milyon cirontosuyla birlikte takip oranıda övünerek kıvançla söylediğimiz yüzde 8’le hizmet veriyoruz. Bu başarı ebetteki kooperatifçilikte siz daha iyi bilirsiniz başkanım ben değil biz demeyle, esnaf ve sanatkarın başarısıyla biz buralarda bu övüncü birlikte yaşıyoruz. Rabbim nasip ederse, başkanlarımla, ekibimle hem esnaf ve sanatkârım hem de Sivas için bu göreve talip olduk. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bize duanızı ve desteğinizi esirgemeyin. Saygılar sunuyorum başkanım.” dedi.

Kooperatifte yıllardır hizmet veren ve esnafın da takdirini kazanan Dursun´un aday olmasının kendilerini de memnun ettiğini vurgulayan Başkan Hacı Çetindağ, “Sen nasıl esnaf kefalet gibi bir kredi kuruluşunda görev yaptıysan orada başarılı olduysan, bizde aynı tarım kredi olarak çiftçi kuruluşuyduk. Bugün benim buraya gelmemdeki sebeplerden bir tanesi de tarım kredide o çiftçiyle çalışıp ta tekrardan Ziraat Odası Başkanı olmak veya aday olmak her babayiğidin harcı değil. Burada benim çok değerli yönetim kurulu üyelerim var. Hem de arkadaşlarım var. Onların bana teklifiyle oldu. Muhasebe sistemiyle, o kredi sistemiyle, insanlarla içi içe olmasıyla, yani gecesini gündüzüne katarak, her çiftçinin ayağına giderek o sıkıntıları dinlemek, sabahlara kadar uyku uyumadığına ben şahidim. Şimdi dediniz ya Türkiye’de sayılı kefalet kooperatiflerden diye. Bu kolaylıkla olmuyor. O insanların nasıl çalıştığını, bir tek liranın hesabını müfettişler karşısında vermek kolay değil. Başkanım çok memnun oldum. Başarılı olacağına da adım kadar eminim. Cenab-ı Allah yolunuzu açık etsin. Amacımız ortaklaşa STK lar olarak Sivas’ı nasıl öne çıkarırız. Türkiye’ye nasıl tanıtırız. Birlik ve beraberliğimiz nasıl olur, Hani yiğidoyuz diyoruz ya, bize yakışır bir şekilde bu seçimi de başarıyla atlatacağınızı biliyorum. Cenab-ı Allah yolunuzu açık etsin. Bizleri de ziyaret ettiğiniz için de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

AdminAdmin

Admin