GÜNDEM
Giriş Tarihi : 14-10-2022 11:41   Güncelleme : 14-10-2022 11:41

ESNAFA MÜJDE; KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, esnaf ve sanatkarlar için açıklanan kredilerin memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

ESNAFA MÜJDE; KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, esnaf ve sanatkarlar için açıklanan kredilerin memnuniyetle karşılandığını ifade etti.
Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 27. Bölge Birliği Başkanı Mesut Dursun ile birlikte Behrampaşa Otelde oda başkanları ve basın mensuplarının katılımı ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Sesob Başkanı Hakan Demirgil, açıklanan kredinin esnaf açısından önemli olduğunu ifade ederek, “ “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından esnaf ve sanatkarlarımız için yeni bir kredi müjdesi verdi. Buna göre esnaflarımız için Halkbankası vasıtasıyla 60 ay vade, yüzde 7.5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlattı. Kredi üst limitleri ise 350 bin liradan 500 bin liraya , iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitinin de 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltti
Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limiti ise 100 bin liradan 300 bin liraya yükselirken yararlanma yaşı da 30’dan 35 çıkarılmıştır. Halkbank’tan kredi kullanıp ta takibe düşen esnaflarımıza da 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyor. Açıklanan bu paket esnaf ve sanatkarlarımız açısından çok önemlidir. Bu paketle birlikte esnaf ve sanatkarlarımız mal alımlarını gerçekleştirme, işlerini geliştirme ve ilerletme imkanına kavuşacak. Bu kredi girdileri hem esnafımızı hem de piyasayı rahatlatacaktır.
Esnaf ve sanatkarlarımızın beklentilerini yakında takip ederek, bu beklentileri karşılayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati, Ticaret Bakanımız Mehmet Muş, Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Necmettin Erkan, Tesk Genel Başkanımız Bendevi Palandöken, Esnaf ve Sanatkarkar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül ve Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’a tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ARTIŞLARI ESNAFI MAĞDUR EDİYOR
Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgil, piyasada yaşanan artışların esnafı mağdur ettiğini belirterek, akaryakıt, doğalgaz ve elektrik girdilerinin sürekli artasının esnafı zor durumda bıraktığını, ödemelerde sıkıntı yaşandığın, esnafın günü kurtarmanın peşinde olduğunu ifade etti.
Açıklanan kredi limitlerinin memnuniyetle karşılandığını ve kredinin esnafı rahatlatacağını ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 27. Bölge Birliği Başkanı Mesut Dursun, “ Kooperatif olarak yüzde 9.5 faiz oranıyla esnafımıza kredi veriyorduk. Hem kredi limiti artırıldı hem de faiz oranı 7.5 düşürüldü. Sağlamış olduğumuz kredilerden daha fazla esnafımız faydalanacaktır. Ayrıca Halkbankasından kredi kullanıp’ ta takibe düşen esnaflarımız var. Bu esnaflarımız için de güzel bir imkan sağlandı. Takibe düşen esnaflarımız için de yüzde 4 faizli krediyle 6 ay geri ödemesiz 36 ay vadeyle krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlanması sıkıntılı olan esnafımızı da rahatlatacaktır. Kooperatif olarak esnafımızı yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Yeni açıklanan kredi limiti ile de daha fazla esnafımızı faydalı olmak istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu
Kooperatif olarak yapılan çalışmalara da değinen Bölge Başkanı Mesut Dursun, kelafet aracılığı ile kullandırılan kredilerin 30 bin liraya çıkarıldığını , eski ortaklardan hiçbir şekilde evrak istenmediğini, kredi taksitlerinde kredi kartı ve online işlem yapıldığını , diğer şehirlerden hipotek alındığını, toplamda 4.485 taşınmaz hipotek alındığını , 971 kişinin aracının rehin alınarak kredi kullanımının sağlandığını, esnaflara kolaylık sağlamak için ipotek çözüm işlemlerinde e imza ile çözüm yaptıklarını , evrak yükünün kaldırıldığını vurgulayarak, göreve geldikten sonra 1.398 kişiye toplada 259.317.000 TL kredi kullandırıldığını kaydetti.
Bölge Başkanı Mesut Dursun, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil ve oda başkanlarıyla uyumlu çalıştıklarını, esnafa kolaylık sağlamak için gayret gösterdiklerini hatırlatarak, amaçlarının esnafa hizmet etmek olduğunu da sözlerine ekledi.
Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgil ve 27. Bölge Birliği Başkanı Mesut Dursun, basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
AdminAdmin

Admin