EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-09-2023 13:37

Esnafımız Ayakta Kalmak Zorundadır

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanı Sivas eski milletvekili İsmet Yılmaz , Esnaf teşkilatı ile bir araya geldi.

Esnafımız Ayakta Kalmak Zorundadır

Esnaf ve Sanatkarlar Odoaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil tarafından organize edilen programa TBMM eski başkanı İsmet Yılmaz’ın yanısıra, Sivas milletvekili  Hakan Aksu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 27. Bölge Birliği Başkanı Mesut Dursun  ile esnaf teşkilatının başkanları katıldı.

Kalvhatı programında konuşan Sesob Başkanı Hakan Demirgil, esnafın sorun ve sıkıntılarının çözümünde siyasi partilerin çok önemli olduğunu ifade ederek,  “ Ülkemizdeki başta akaryakıt giderleri olmak üzere yaşanan artışlar esnafımızı da çok etkilemiştir. Akaryakıta yapılan artışlar fiyatlara da yansımaktadır. Esnaflarımız kendi imkanlarıyla ayakta kalmaktadır. Öncelikle SSK-Bağkur arasındaki eşitsizlik mutlaka giderilmelidir. Bu konuda meclisimizden biran önce kararın çıkmasını bekliyoruz. Sivasher alanda büyümekte ve yeni iş yerlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Yeni Sanayi sitesi yapılması için sizlerden destek bekliyoruz.” Dedi.

Sivas’ın sorunlarının çözümü için de destek bekleyen Sesob Başkanı Hakan Demirgil, Sivas için yatırımların ve istihdamların çok önemli olduğunu belirterek, bu yatırımların başında Kuzey Çevre Yolunun geldiğini , çevre yolun biran önce tamamlanması gerektiğini kaydetti

Sesob Başkanı Hakan Demirgil, esnafların karşılaştıkları sorunlar ile Sivas’ın sorunları hakkında da bilgi verdi.

Esnaf teşkilatı ile kahvaltıda bir araya gelmekten ve sorunlarını dinlemekten mutlu olduğunu vurgulayan TBMM eski başkanı İsmet Yılmaz, toplumun temelinin esnaflardan oluştuğunu  dile getirerek esnafın ayakta kalması gerektiğini kaydetti. Yılmaz, Sivas’a önem verildiğini ,  Cumhuriyet döneminden çok yatırımlar yapıldığını , bu yatırımların devam ettiğini ifade etti.

TBMM eski başkanı İsmet Yılmaz , Yüksek Hızlı Tren seferleri ile Sivas’ın cazibesinin arttığına dikkat çekerek markaların çoğalması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yılmaz ayrıca oda başkanlarının sorun ve sıkıntılarını da dinledi.

AdminAdmin

Admin