EKONOMİ
Giriş Tarihi : 21-08-2021 09:20   Güncelleme : 21-08-2021 09:20

Faiz oranları düşürülsün

Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır; hükümetten konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesini talep etti

Faiz oranları  düşürülsün

Sivas’ta yeterli miktarda satılık ev olduğunu kaydeden Çayır, “Geçen yıl Maliye Bakanımız biliyorsunuz 0.60’lara kadar konut kredilerini düşürmüştü. Biz 0.60 olarak da istemiyoruz ama en azından 1’in altına düşerse piyasayı canlandıracağına inanıyoruz. Konut kredi faiz oranlarının acilen düşürülmesi noktasında devletimizden destek bekliyoruz” dedi.

 

Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır; şu an ortalama yüzde 1,4 olan konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesini talep etti.

İlimizde gayrimenkul sektörünün son durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çayır, “Gurbetçiler ne yazık ki memleketimizden yavaş yavaş ayrılmaya başladılar. Sağ olsunlar, var olsunlar. Gurbetçilerimiz şehrimize, sektörümüze büyük bir katkıda bulundular bu sene” dedi.

Sivas’ta yeterli miktarda satılık ev olduğunu belirten Çayır, “Biz naçizane emlak camiası olarak, gayrimenkul sektörünün temsilcileri olarak devletimizden konut kredi faiz oranlarının düşürülmesini talep ediyoruz. Buna çok ihtiyacımız var. Vatandaş kredilere yanaşamıyor, önünden bile geçemiyor. Dolayısıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu bu yüzdelik dilimlere takılmış durumda. Şu anda da konut kredi faiz oranları geçen yıla göre çok yüksek. Geçen yıl Maliye Bakanımız biliyorsunuz 0.60’lara kadar konut kredilerini düşürmüştü. Biz 0.60 olarak da istemiyoruz ama en azından 1’in altına düşerse piyasayı canlandıracağına, işlerimizin daha iyi olacağına, ev sahibi olmak isteyen vatandaşımızın da bu dönemde ev sahibi olacağına inanıyoruz. Dolayısıyla konut kredi faiz oranlarının acilen düşürülmesi noktasında devletimizden destek bekliyoruz. Yani içinde bulunduğumuz durumda ikinci ellerde olsun sıfır evlerde olsun gayet yeterli miktarda ev var ama ne yazık ki oranların yüksek olmasıyla birlikte bu evlerin satışı şu anda gerçekleştirilemiyor” ifadelerini kullandı.

Sivas’a tayinci olarak gelen memur-işçi kesiminin nitelikli kiralık konut bulmakta sıkıntı çektiğini belirten Çayır; mülk sahiplerine “Evinizin bakımların yaptırın” çağrısında bulundu.

GECİKMEDEN EVİNİZİN BAKIMINI YAPTIRIN

Çayır; şu şekilde konuştu: “Şehrimize tayinci olarak gelen memur veya işçilerimiz ne yazık ki kiralık ev bulma noktasında sıkıntı çekiyor. Özellikli kiralık konutlarda sıfır veya sıfıra yakın konutlarda şu dönemde sıkıntı yaşıyoruz. İkinci el konutlarda gerçekten yoğunluk var fakat içleri yapılı olmadığı  için, eski olduğu için vatandaşların tercih edebileceği konutlar değil. Dolayısıyla sıfır veya sıfıra yakın konutlar elimizde tükendi. Maalesef bulamıyoruz. Özellikle Bağdat Caddesi, Yeni Numune Hastanesi civarı ve üniversite bölgesinde kiralık konut sıkıntısı yaşamaktayız. Buralardan vatandaşlarımıza ileteceğimiz mesaj şu: Eski evlerinizin içerisine bakım yaptırın. Mutfak dolabı olsun, yerlerinin laminantı, duvarları  olsun yaptırsınlar. Apartman sakinlerine de buradan seslenmek istiyorum; apartmanın girişine bir düzen versinler. Öyle 20-30 senedir el sürülmeyen bir apartman göze hoş görünmüyor. Dolayısıyla bu satarken de kiralarken de tercih edilmeme sebebi oluyor. Dolayısıyla mülk sahiplerimiz ellerini çabuk tutup bu tayinci döneminde evlerine gereken bakımları yaparlarsa kış döneminde evleri tutulmuş olur,  aksi takdirde boş kalacağı kanaatindeyiz.”dedi.

AdminAdmin

Admin