GÜNDEM
Giriş Tarihi : 04-04-2023 12:57

Genel Başkan Destici, Ortak Liste İçin Kapıyı Açık Bıraktı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Millet İttifakı'nın ortak listeyle girmesi durumundan söz ederek "Onlar daha avantajlı duruma geliyor. Bana göre hala vakit geçmiş değil" dedi.

Genel Başkan Destici, Ortak Liste İçin Kapıyı Açık Bıraktı

Türkiye'nin odaklandığı 14 Mayıs seçimleri için BBP'den kritik bir adım geldi. Cumhur İttifakı'nın ayrı ayrı, Millet İttifakı'nın ise ortak listeyle girmesi durumunda Millet İttifakı'nın daha avantajlı duruma geldiğinden bahseden Destici, "Bana göre hala vakit geçmiş değil" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde seçime kendi milletvekilleriyle gireceğini duyururken "Cumhur İttifakı’nı teşkil eden 2 partinin kendi adıyla, amblemiyle ve adaylarıyla seçime katılmaları söz konusu iken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak liste hazırlığına teşne olması ve buna tevessül etmesi doğru, mantıklı ve makul bir seçenek olamayacaktır" demişti.

"ONLAR AVANTAJLI DURUMA GELİYOR, HALA ZAMAN VAR"

Genel seçimler için milletvekili listeleri hazırlıklarına değinen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise ortak listeyle girme fikrine kapıyı açık bırakarak şöyle konuştu: "Eğer 4 parti ortak bir liste, yani tek liste altında buluşabilirse o zaman diyelim ki, Cumhur ittifakı'nın oy toplamı yüzde 48-49 bandında görülüyor.

Biz bu seçime ayrı ayrı 4 parti olarak girdik. Karşı ittifak ortak bir listeyle girdi diyelim, onlar daha avantajlı duruma geliyor. Şu anda ortak liste yok, kendi listemizle katılıyoruz. Biz BBP olarak kendi listelerimiz hazır. 1000'e yakın müracaat oldu. 81 ilde seçime katılacak şekilde hazırız.

İttifak ve parti listesini YSK'ya sunmak için zaman var. Hedefimiz yüzde 4-5 oy almak. Biz grup kuracak milletvekili hedefliyoruz. Ben Ankara veya İstanbul'dan aday olabilirim."

"BANA GÖRE VAKİT GEÇMEDİ"

Genel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak hedeflerinin TBMM'de çoğunluğu elde etmek olduğunu söyleyen Destici şöyle devam etti: "Bizim yeni anayasa hedefimiz var. Bunu yapabiliriz. Adil şekilde liste yapılırsa bu olabilir diye düşünüyorum. Hala bana göre vakit geçmiş değil. 3 siyasi parti adına konuşmuyorum. BBP Genel Başkanı olarak konuşuyorum"dedi.

AdminAdmin

Admin