EKONOMİ
Giriş Tarihi : 14-12-2020 13:37   Güncelleme : 14-12-2020 14:21

"Her Saat 3 Milyon Dolar Faiz Ödüyoruz"

İstanbul Milletvekili İlhan Kesici bu sabah FoxTv'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu "Çalar Saat" Programına katıldı. CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici Türkiye olarak her saat 3 milyon dolar faiz ödediğimizi söyledi.

(Haber: Osman Nuri KESİCİ)

İstanbul Milletvekili İlhan Kesici bu sabah FoxTv'de İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu "Çalar Saat" Programına katıldı. CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici Türkiye olarak her saat 3 milyon dolar faiz ödediğimizi söyledi.

İlhan Kesici'nin konuk olduğu Çalar saat programında Türkiye'nin ekonomik verilerine göre çok kötü günlerinin vatandaşları beklediğini ifade etti. Kesici bugünkü Sözcü Gazetesine verdiği röportajla başlayan programda "Pandemiden sonra Türkiye ekonomik buhran yaşayacak” dedi.

Kesici ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz rezervlerinin eksi 47 milyar dolar olduğunu söyleyerek "Rezerv biriktirmek pahalı bir enstruman.  Bütçenin faizi, 180 milyar lira, Merkez Bankası rezervi: -47 milyar dolar. Borcun faizini bile ödeyebilmek için yeniden dış borç alıyorsak ne olur? Bu ülkeyi götürür duvara toslatır… Ülkeyi de şirketleri de insanları da uçurumdan atar.” dedi.

Kesici; "Ak Parti iktidarı sanıyor ki 2001 krizini kendileri çözdü. Yaşananların geleceği yer, ekonomik kriz değil ekonomik buhran! Sosyal huzursuzluk. Tsunami halinde yaşanacak. İşsizlik, iflas, yoksulluk hepsi tsunami gibi gelecek. 1929 buhranı gibi 2021 ekonomik buhranı yaşanacak!.."

Ayrıca Kesici 18 yıllık Ak Parti dönemini geçmiş hükmet dönemlerine göre çok uzun bir tek başına iktidar sürelerinin toplamını kadar olduğunu söyledi. Kesici "2007’den sonra mutlak Ak Parti iktidarı var. O zamandan başlayan ekonomik dengeler bozuldu. Ak Parti’nin iktidar süresi, DP, Demirel ve Özal’ın toplam iktidarı kadardır. Ak Parti, 18 yılda iktisadi kıymet olarak ortaya konan hiçbir şey yok!..” dedi.

İlhan Kesici TBMM'de görüşülen 2021 Türkiye Cumhuriyeti bütçesi ile ilgili; "2021 bütçesinde 180 milyar dolar faiz ödemesi var. Şimdiye kadar her saat başı 3 milyon dolar faiz ödüyor ve 150 bin saat faiz ödediler. 21 milyon çalışandan aldığın vergi ile bu 180 milyar doları faiz yükünü kaldırmaz. "

Devlet istemezse; havada uçan kuş, yerde sürünen yılan bile kaçamaz diyen Kesici;" Kutadgu Bilig'nin dediği gibi 'Hükümdar göz yummazsa eşkıya kervan basamaz.' diyerek mevcut hükümetin ekonomideki  dalgalanmalardan söz etti.

Kesici tarım konusunda ise "Saman ithal ettin Bulgaristan’dan, pamuk ithal ettin Yunanistan’dan. Bu ülkeler Anadolu ovalarının zekatı etmez. Kendi çiftçine vermiyorsun bu ülkelerden alıyorsun!.. Devlet Başkanı, çiftçisini, işçisini ve esnafını aç bırakmayacak!.. " dedi.

Türkiye ekonomisinin düzelmesi için ise "Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu partilerin ekonomi bürokrasisi çözemez. Devlet yönetmek partizanlık işi değildi." dedi.

AdminAdmin

Admin