GÜNDEM
Giriş Tarihi : 09-01-2024 09:59

Karasu “Düşünce Ve Fikir Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Karasu “Düşünce Ve Fikir Özgürlüğü Olmadan Demokrasi Olmaz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında ülkemizde iktidar ile ilgili eleştirel haberlere anında getirilen yayın yasakları ve muhalif yayın organlarına kesilen cezalar, basın organlarına resmi ilan verilmeyerek uygulanan yıldırma politikaları, gazeteci ve yazarlara açılan davalar ve verilen hapis cezalarının artık “sıradan” bir hale geldiğini vurguladı.

Karasu, düşünce ve fikir özgürlüğünün önündeki tüm engellerin ortadan kaldırılmasının ilkeli, tarafsız ve halktan yana araştırmacı gazeteciliği güçlendireceğini ve ülkemizin demokratik gelişmesine de büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, düşünce ve fikir özgürlüğü olmadan demokrasinin de olmayacağını vurguladı.

Basının, demokrasinin en temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Karasu, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir” diyerek basının toplumun aydınlatılmasındaki rolünü en güzel şekilde açıkladığına dikkat çekti. “Basının ‘milletin sesi’ olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul basın özgürlüğüdür” diyen Karasu, mesajında şöyle dedi:

“Ancak ülkemizde iktidar ile ilgili eleştirel haberlere anında getirilen yayın yasakları ve muhalif yayın organlarına kesilen cezalar, basın organlarına resmi ilan verilmeyerek uygulanan yıldırma politikaları, gazeteci ve yazarlara açılan davalar ve verilen hapis cezaları artık ne yazık ki sıradan bir hale gelmiştir. Oysa düşünce ve fikir özgürlüğünün önündeki tüm engellerin ortadan kaldırılması, basın sektöründe çalışanların haklarının sağlanması ve daha yüksek standartlara kavuşturulması ilkeli, tarafsız ve halktan yana araştırmacı gazeteciliği güçlendirecek ve ülkemizin demokratik gelişmesine de büyük katkılar sağlayacaktır.”

Tarafsız ve doğru haber anlayışıyla görevlerini yerine getiren ve Atatürk’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar” sözünü kendine ilke edinen ve “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü bir mücadele gününe dönüştüren onurlu, namuslu, kalemini satmayan tüm gazetecilerin gününü kutlayan Karasu, “Özgür habercilik koşullarının sağlanacağı güzel günler ve başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.

 

AdminAdmin

Admin