Yaşam
Giriş Tarihi : 02-10-2023 10:31   Güncelleme : 02-10-2023 11:00

Karasu Sordu, “Ölüm Kavşağı”na Önlem Alındı

CHP Sivas Milletvekili ve PM Üyesi Karasu, Şarkışla’da sık sık yaşanan kazalar nedeniyle vatandaşların “ölüm kavşağı” olarak adlandırdığı Cemel kavşağını TBMM gündemine taşıdı.

Karasu Sordu, “Ölüm Kavşağı”na Önlem Alındı

Yurttaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için kavşağa sinyalizasyon yapılmasının zorunluluğuna işaret eden Karasu’ya Ulaştırma Bakanı, “Temmuz ayında sinyalizasyon sistemini kurduk, elektrik bağlantısının yapılması için ÇEDAŞ’ı bekliyoruz” yanıtını verdi.

CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ulaş Karasu, Şarkışla-Pınarbaşı karayolu üzerinde bulunan ve sık sık yaşanan kazalar nedeniyle vatandaşların “ölüm kavşağı” olarak adlandırdığı Cemel kavşağını Meclis gündemine taşıdı ve kavşağa sinyalizasyon yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CHP’li Karasu’ya, “Sinyalizasyonu Temmuz ayında yaptık, elektrik bağlantısının yapılması için Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi (CEDAŞ) bekliyoruz” yanıtını verdi.

CHP’li Karasu, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması talebiyle Cemel Kavşağı’nda alınması gereken önlemlerle ilgili bir soru önergesi vermişti. Önergesinde, “Sözü edilen bölgede bir daha kazaların yaşanmaması, can ve mal güvenliğinin sağlanması için bakanlığınız tarafından ne tür çalışmalar yapılacaktır? Tüm uyarı, şikayet ve taleplere rağmen, bölgede sinyalizasyon sisteminin kurulmamış olmasının gerekçesi nedir?” diye soran Karasu, yıllardır önlem alınmamasını ise şu sözlerle anlatmıştı:

“Her gün binlerce aracın kullandığı Şarkışla-Pınarbaşı karayolu üzerindeki Cemel beldesi kavşağında aktif dört yöne giriş çıkış bulunuyor. Sürücülerin kabusu haline gelen ve yaşanan elim trafik kazaları nedeniyle vatandaşlar tarafından ‘Ölüm Kavşağı’ olarak adlandırılan bu kavşakta, özellikle yaz aylarında artan trafik yoğunluğuyla birlikte can kaybının olduğu kazalar, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar yaşanıyor. Her kazada can pazarının yaşandığı ve elim kazalar nedeniyle halk arasında ‘Ölüm Kavşağı’ olarak adlandırılan bu kavşakta acil olarak trafik önlemlerinin alınması gerekiyor. İnsanımızın hayatı bu kadar ucuz değil. Yetkilileri artık zaman yitirmeden, bir an önce önlem almaya davet ediyorum” demişti.

URALOĞLU: CEDAŞ’I BEKLİYORUZ

Karasu’nun önergesine yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Şarkışla-Pınarbaşı Karayolu üzerindeki Cemel Beldei Kavşağı’nın fiziki ve geometrik yapısına uygun yatay ve düşey işaretlemelerinin mevcut olduğunu belirtti. Bakan Uraloğlu, “24.07.2023 tarihinde kavşağa sinyalizasyon sistemi kurulmuştur. Kavşaktaki sinyalizasyon sistemlerinin aktif hale gelmesine yönelik elektrik bağlantısının yapılması için Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) ile gerekli yazışmalar yapılmıştır” yanıtını verdi.

CHP’li Karasu da daha fazla can ve mal kaybı yaşanmadan kavşaktaki sinyalizasyon sisteminin bir an önce aktif olması için ÇEDAŞ yetkililerini göreve davet etti.

AdminAdmin

Admin