SİYASET
Giriş Tarihi : 05-01-2024 13:03

Karasu’dan Enerji Bakanı’na “Hiç Mi Yüzünüz Kızarmıyor

Soğuk havaların etkili olduğu ve derecelerin 0’ın altına düştüğü Sivas’ın İmranlı ilçesine aylar önce söz verilen doğal gaz hala hanelere bağlanamadı.

Karasu’dan Enerji Bakanı’na “Hiç Mi Yüzünüz Kızarmıyor

Konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na soran CHP Sivas Milletvekili Karasu’ya Bakan Bayraktar il genelindeki abone sayısını vererek yanıt verdi.

Bakan’a sert tepki gösteren CHP’li Karasu, “Sayın Bakan, ben size 4 ayrı soruda gaz neden bağlanmadı, sorumlusu kim diye sordum. Siz bana abone sayısını verdiniz. İmranlı’da yaşayanlar sizin keyfinizi mi bekleyecek? Hiç mi yüzünüz kızarmıyor, evinizde makamınızda sıcak odanızda otururken? İmranlı’daki vatandaşların ödediği verginin karşılığı olan hizmeti, sizin siyasi ranta çevirmenize izin veremem.” dedi.

 

Türkiye'de kışın en soğuk geçtiği yerlerin başında gelen ve ağır mevsim şartlarının kendisini hissettirdiği Sivas’ın İmranlı ilçesinde doğalgaz bağlanmadığı için insanlar büyük sorun yaşıyor. Konuyu, TBMM gündemine getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’ya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar il genelindeki abone sayısını vererek yanıt verdi. Bakan’ın yanıtına Karasu, “Derecelerin eksiye düştüğü İmranlı’da çocuklar titreyerek okula gidiyor. İmranlı, sizin babanızın çiftliği değil. Hiç mi yüzünüz kızarmıyor Sayın Bakan?” diyerek tepki gösterdi.

Sivas merkezine 105 kilometre uzaklıkta ve Kızıldağ'ın eteklerindeki İmranlı ilçesi, Türkiye’de kış mevsimini en soğuk yaşayan yerlerden birisi olarak öne çıkıyor. İlçeye geçen yıl 15 Ekim’de hanelere doğal gaz verileceği duyurulmuştu, ancak aradan geçen zaman içinde hala vatandaşların hanelerine ulaşmadı. Ekim ayında tüm çalışmaların tamamlanıp ilçedeki tüm hanelere ulaşacağının taahhüt edilmesi nedeniyle, sobalarına odun, kömür gibi yakacak da almayan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor. Evlerine doğalgazın bağlanmaması nedeniyle elektrikli ısınma aletlerine yönelen vatandaşlar, yüksek gelen elektrik faturalarını da ödemekte zorlanıyor.

BAKAN SORULARI PAS GEÇTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu, vatandaşların mağduriyetlerini TBMM gündemine taşıyarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi vermişti. Bakan’a doğalgaz altyapısıyla ilgili sorunun neden kaynaklandığını, ne zaman giderilerek hanelere doğalgaz verileceğini soran Karasu’ya Bakan “Sivas ilimizin İmranlı ilçesine 23.11.2023 tarihi itibariyle doğal gaz arzı sağlanmış olup, bu ilimizin ilçelere göre doğal gaz abone sayıları aşağıdaki tabloda yer almaktadır” diyerek il genelinde 181 bin 571 abone bulunduğunu gösteren bir tablo ile yanıt verdi.

“YÜZÜNÜZ KIZARMIYOR MU”

Sorularından birinin il genelindeki abone sayısının açıklanması olduğunu hatırlatan Karasu, ancak asıl önemli sorunun termometrelerin eksi dereceleri gösteren ilçeye hala neden doğal gazın bağlanmaması olduğunu söyledi. Karasu, İmranlı’da vatandaşların aylar önce doğalgaz başvuruları yaptıklarını, bunun için ücretler ödediklerini belirtti ve şöyle dedi:

“Ancak iş hanelere bağlanmasına geldiğinde iş değişti ve hala evlere doğalgaz bağlanmadı. Önce Ekim ayında dediler, sonra Kasım dediler. Ocak ayındayız hala evlerde gaz yok. Sorumlu arıyorlar onu da bulamıyorlar. Meclis gündemine getirip soru önergesi verdim. Önergeme bakan sözüm ona yanıt vermiş. Ben ne sordum, bakan bey ne yanıt verdi. Bir kez daha ifade edeyim; Sayın bakan, ben size geçen yıl Kasım ayında 4 ayrı soruda İmranlı’daki hanelere gaz neden bağlanmadı, bunun sorumlusu kim diye sordum. Siz bana abone sayısını verdiniz. Derecelerin eksiye düştüğü İmranlı sizin babanızın çiftliği değil Sayın Bakan. İnsanlar buz gibi havada üşüyor, çocuklar okula titreyerek gidiyor. Vatandaşlar sizin keyfinizi mi bekleyecek? Evinizde makamınızda sıcak odanızda otururken hiç mi yüzünüz kızarmıyor? İmranlı’daki vatandaşlar da vergisini ödüyor, onların vergisinin karşılığı olan hizmeti sizin siyasi ranta çevirmenize izin veremem. Takipçisi olacağım.”

 

AdminAdmin

Admin