SPOR
Giriş Tarihi : 20-07-2023 12:40

Maratoncu Baba Mustafa Erdoğan İse Spor’a Katkısını Sürdürüyor.

Sivas’ın Amatör sporundaki her branşlarda olduğu gibi Futbol ve Atletizm sporunda büyük emekleri olan Mustafa Erdoğan ve ailesi tam kadro olarak çevresine sporu sevdirmeye devam ediyor.

Maratoncu Baba Mustafa Erdoğan İse Spor’a Katkısını Sürdürüyor.

Haber : İsmail DURSUN

Eski Hakem Ve Antrenör Mahmut Erdoğan ve Ailesi Tam Kadro Spora Devam Ediyor,

Maratoncu Baba Mustafa Erdogan İse Spor’a Katkısını Sürdürüyor.

               SİVAS- Sivas’ın Amatör sporundaki her branşlarda olduğu gibi Futbol ve Atletizm sporunda büyük emekleri olan Mustafa Erdoğan ve ailesi tam kadro olarak çevresine sporu sevdirmeye devam ediyor.

           Mustafa Erdoğan Cumhuriyet Üniversitesinde Beden Eğitimi Spor Yüksek okulunda Ertürk Yamen ve Ali Tatar hocaların teşviki ile başlayan Atletizm süreci Maraton yarışları ile devam ederken Gençlik Hizmetleri Spor il müdürlüğünde 5 bin ve 10 bin metre yarı maraton yarışlarında Türkiye’deki atletizm yarışmalarına katılan Erdoğan, şu ana kadar 40 yol kros,30 maraton koşarak bu yarışı ilerlemiş yaşına rağmen aile sinide teşvik ederek bir spor ordusu oluşturmuştur.

     Daha sonra oğlu Eski hakem ve Antrenör olan Mahmut Erdoğan bu süreci devam ettirerek ailenin Sivas sporuna katkılarına öncülük ettirmeye devam eden Mahmut Erdoğan şunları söyledi’’ Değerli İsmail hocam sizin de bildiğiniz gibi babamın bizleri teşviki ve yönlendirmesi ile üniversite bitimi sonrası hakemliğim ve çeşitli kulüplerde antrenörlük ve en son Sivas spor alt yapı antrenörlüğüm den sonra bizden sonra gelenlere bir aile takımı kurarak bunu devam ettirdik. Babam Mustafa Erdoğan Türk iyede İstanbul Ömer Besim yarı maraton 35/45 yaşında 3.lük, Trabzon’da yapılan yarı maraton yarışmasında   iki kez 2.lik, 4045 yaş 3 kez üçüncülük  45/50 yaş 1.ci, Konya’da yapılan 10 bin metre  yol kros 40/45 yaş da ise  2.ci olmuştur.

       Dolaysıyla babamın Atletizm sporuna İbrahim Karadag,Sabri Emil Şenol Özdemir hoca ile birlikteliği  ailemizdeki direnci daha da artırarak devam etmesine büyük emeği olmuştur.

Benim hakemliğim ve antrenörlüğümde ise babamın ve ailemin büyük desteği olunca birçok kulüplerde sporcularımızın yetişmesine ve hakem camiasındaki görevimi de en iyi şekilde devam ettirerek bitirmiş oldum. Fakat biz aile olarak büyük bir takım oluşturarak bu faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz  bize yardımcı olan siz  hocalarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederim herkesten Allah razı olsun dedi’’ Bizde gazetemizin yazım ailesi olarak Erdoğan ailesine başarılar dileriz.

AdminAdmin

Admin