GÜNDEM
Giriş Tarihi : 05-02-2024 11:57

“Peşkeş Çekmeyin”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Ilıca Suyundan içerek mesaj verdi Ilıca için termal suyu içerek cevap verdi.

“Peşkeş Çekmeyin”

. Haber-Muharrem Değirmen 

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, Keramet Ilıca için Orhangazi’deydi. Keramet Ilıca Platformu ve Üçüncü Göz Medya Genel Koordinatörü İrfan Aydın tarafından organize edilen yürüyüş ve basın açıklaması yerel seçim öncesi siyasileri de birleştirdi. Keramet Halkı ile birlikte köyden Ilıca’ya kadar yürüyüşe katılan Orhan Sarıbal; “İlçemizin doğal kaynaklarının ve güzelliklerinin korunması için “biz de varız” diyoruz. Bu amaçla CHP ilçe başkanımız Sayın Berna Çakır, Belediye başkan adayımız Sayın Çetin Çoklar ve partililerimiz ile birlikte Keramet köy meydanından Ilıca’ya düzenlenen yürüyüşe katılım gösterdik. Bizlerin bu mücadelesi devam edecektir. Ne Ilıca’nın peşkeş çekilmesine müsaade edeceğiz ne de Bursa’mızın dört bir yanında doğanın katledilmesine müsaade edeceğiz. Konuyu TBMM gündemine de taşıyarak ilgili bakanlıkların da görüşlerini sorarak bu peşkeşe sessiz kalmayacağız” dedi.

Diğer yandan da Orhangazi Keramet Ilıca Platformu tarafından düzenlenen “ILICA SATILAMAZ” yürüyüşü ve basın açıklaması Orhangazi Keramet Köy içinden başlayan yürüyüş ile Ilıca’da son bularak yapılan basın açıklaması ile tek yürek olundu. Bursa Orhangazi’de bulunan Keramet Köyü Sıcak Termal Su Kaynağı Ilıca’nın suyunun Usame Bin Ladin’in aile şirketine satılmasına karşı çıkan Keramet Köyü sakinleri ve Orhangazililer soğuk havaya aldırış etmeden düzenledikleri yürüyüş ile Ilıca’nın atalarından kendilerine emanet edilen ve geçmişte dedeleri tarafından hibe edilen arsalarla oluşup bu günlere geldiğini dile getirerek satışına karşı olduklarını dile getirdiler.

ILICA SUYUNDAN İÇEREK MESAJ VERDİ

Keramet’te yapılan açıklama sonrası Ilıca suyunda incelemelerde bulunan CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, dünyanın birçok yerinde olmayan bir değerin başında olduklarını ve muhakkak korunması gereken bir alan olduğuna işaret ederek Ilıca suyundan içerek “Peşkeş Çekmeyin” dedi. .

 

AdminAdmin

Admin