SİYASET
Giriş Tarihi : 28-02-2024 13:27

Reha Kars'tan Dikkat Çeken Projeler

Sivas'ın sorunlarını çözmek ve şehri daha yaşanabilir bir hale getirmek için kararlı bir şekilde yola çıkan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Belediye Başkan Adayı Reha Kars, şehirdeki pahalı konut ve kentsel dönüşüm noktasındaki sorunlara değindi.

Reha Kars'tan  Dikkat Çeken Projeler

MHP Sivas Belediye Başkan Adayı Reha Kars, Sivas’ın pahalı konut ve kentsel dönüşüm sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Kars, “Şehrimizde kentsel dönüşüm sorunumuz var. Bu konuda mağduriyet yaşayan bölgelerimiz var. Bunların farkındayız. Yerel yönetim olarak onlara sunulan 24 aylık yüksek ödeme oranlarında bir çözüm anlayışımız olmayacak. Çözüm olarak mutlak süratle devletimizi işin içine dahil edeceğiz. Özellikle TOKİ’yi işin içerisine dahil edeceğiz. TOKİ’ye yerel yönetim olarak bir de teklif sunacağız. TOKİ’nin kendisi yapamıyorsa, bizler onların alt yüklenicisi olma noktasında teklif götüreceğiz. Karsız, herhangi bir kazançsız bu binaların yeniden dönüşümüne katkı sağlayacağız. Kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşayan vatandaşlarımıza 180 ay taksitlerle ödeme imkanını kazandırmış olacağız. Ve devletin eli mutlak süratle bir garantör gibi bu olayın içerisinde olacak” diye konuştu.

 

PAHALI KONUT SORUNUNUN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

 

Tespit ettiklerini bir diğer sorunun pahalı konut sorunu olduğuna değinen MHP Sivas Belediye Başkan Adayı Reha Kars, “Belediye ve yerel yönetimler olarak bu konuya yaklaşımımız var. Konut fiyatların artmasında; ekonomik koşullar, malzeme fiyatları, işçilik maliyetleri gibi birçok madde var. Bizim etki edeceğimiz konu ise arsa fiyatları ve arsa maliyetleri. Şehirde yeni toplu konutların yapılabileceği yeni imar alanları oluşturarak pahalı konut sorununun önüne geçeceğiz. İçerisinde sosyal donatıların, çocuk parklarının, otoparkların ve alışveriş merkezlerinin olduğu birçok alanı yeniden imara açacağız, böylelikle pahalı arsadan kurtarıp arsa fiyatlarının aşağı çekilmesinde halkımıza yardımcı olacağız” diye konuştu.

AdminAdmin

Admin