EKONOMİ
Giriş Tarihi : 14-02-2024 11:55

Reha Kars’tan Sivas Belediyesi İşçilerine 40 Bin TL Maaş Sözü: “%122’lik Artış Yetmez”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Belediye Başkan Adayı Reha Kars, belediye bünyesinde çalışan Özbelsan işçilerine yapılan %122'lik zammı yetersiz buldu.

Reha Kars’tan Sivas Belediyesi İşçilerine 40 Bin TL Maaş Sözü: “%122’lik Artış Yetmez”

Kars, göreve geldiği takdirde belediye ve Özbelsan çalışanlarının refah seviyesini yükseltmek için maaşlara zam, faizsiz konut, ikramiye ve kreş imkânı gibi yapacakları birçok hizmeti anlattı.

 

Pazartesi günü, Sivas Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile Sivas Belediyesi bünyesinde çalışan Özbelsan işçilerinin maaşına %122’lik bir artış yapıldı. Yapılan artışla birlikte en düşük işçi maaşı 33 bin TL’ye yükseldi.

 

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan MHP Sivas Belediye Başkan Adayı Reha Kars, yapılan zammı az bularak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde belediye başkanı seçilmesi halinde belediye ve Özbelsan işçilerine vaatlerini sıraladı.

 

Kars, “Sevgili belediye ve Özbelsan çalışanı emekçi kardeşlerim, mevcut belediye başkanımız sizler için %122’lik bir artışla maaşların 33 bin lira olacağını söyledi. İlaveten de sizlere ilk etapta 400 konutluk daire yapacağını söyledi. Bu açıklamalar bizce yeterli açıklamalar değil. Çünkü ülkemizin ekonomik koşulları göz önüne alındığında bizim sizler için düşündüğümüz rakam; 40 bin lira maaş” dedi.

 

“SİZLERİ YÜKSEK FAİZ ORANLARINA MAHKUM ETMEYECEĞİZ”

 

İlave konutlar hakkında açıklamalarda bulunan Kars, “İlave konutlara gelince yapılacak konutlar için içerik belirtilmedi. Biz size şunu söylüyoruz; sizleri bankalara, yüksek faiz oranlarına mahkum etmeyeceğiz. Bunun için sabit oranlarda maaşlarınızdan olmak üzere ödemelerinizle bu konutları yapacağımızı beyan ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“1 NİSAN SABAHI İKRAMİYELERİNİZ ÖDENECEK”

 

Belediye bünyesinde çalışanların ikramiyeleri de değinen Reha Kars, son olarak şu sözleri ekledi; “Bunlar yeter mi? Hayır, yetmez. Biliyoruz ki 52 günlük tediyeleriniz, ikramiyeleriniz var. Yıllardan beri almıyorsunuz. 1 Nisan sabahı bizler geldiğimizde ikramiyeleriniz ödenecek. Ayrıca çocuklarınız için personelimize kreş imkânımız olacak. Yine 6 aylık enflasyon farklarını da sizlere mutlak suretle ödeyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Saygılar sunuyorum.”

 

 

 

AdminAdmin

Admin