SİYASET
Giriş Tarihi : 14-12-2023 16:46

Rukiye Toy Sordu, Bakan Cevapladı

Ak Parti Sivas Milletveki Rukiye Toy, TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi kapsamında bugün görüşülen Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı bütçeleri kapsamında Bakana soruları yöneltti.

Rukiye Toy Sordu, Bakan Cevapladı

Ak Parti Sivas Milletveki Rukiye Toy, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde AK Parti Hükümetleri ile ivme alan savunma sanayimizde yerlilik oranı yüzde 20'den yüzde 80'e çıkmıştır.

Bugün yerli ve millî 250 ürünümüzü 170 ülkeye ihraç ederken, SİHA teknolojisinde dünya 1’incisiyiz.

Bu gelişmelerle birlikte uluslararası camiada Türk Savunma Sanayinin yükselen trendini gururla takip ediyoruz.

Söz konusu ürünlerin geliştirilmesi kapsamında TSK'nın sahada elde ettiği tecrübelerin aktarılmasının faydasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öte yandan, giderek karmaşıklaşan harekât ortamında yeni bir muharebe sahası diyebileceğimiz siber ve Elektronik Harp platformlarının sahadaki etkilerini dikkatle gözlemliyoruz. TSK'nın Elektronik Harp ve Siber Güvenlik konusunda etkinliğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir sorum da Sayın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımıza;

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan 2053 net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için Bakanlığımızca yapılan plan ve projeksiyonlar nelerdir? Bu çalışmalara nasıl erişim sağlanabilir? diyerek cevaplanması istedi.

AdminAdmin

Admin