GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-11-2023 12:47   Güncelleme : 07-11-2023 12:59

Rukiye Toy'dan Divriği'ye Müjde

Divriği'de bir dizi inceleme ve  teşekkür için gelen Sivas Milletvekili Rukiye  Toy ve beraberindekiler ilçede Akparti ilçe Başkanı Haluk Gazioğlu İlçe Yönetim kurulu ve Belediye Meclis üyesi Bedriye Budak  ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Rukiye Toy'dan Divriği'ye Müjde

Haber : Mehmet Akışoğlu

Divriği'de  İlçe  binasında yapılan sohbetten sonra  İlçe Kaymakamlığına geçilerek burada  Kaymakam Resul Tutay  ile ilçe hakkındaki istişarelerin ardından yapımı devam eden Anadolu lisesi inşaatına geçilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alındı.

Akabinde  Hükümet konağı inşaatının yapılacağı alanda proje hakkında Kaymakam Tutay,dan bilgiler alan vekil Toy daha sonra  işletmesini kadınların yaptığı Huma hatun sokaktaki dükkanları gezdiler.

Burada  bir fırında saç ekmeği pişiren vekil Rukiye Toy bu konuda maharetli olduğunu da gösterdi. MHP ilçe teşkilatı ve BBP ilçe teşkilatına teşekkür ziyareti yaptı, ilçe başkanları ve yöneticiler ile de ilçe hakkında çeşitli sohbetler eden vekil Toy daha sonra Cam teras ve restorasyonu devam eden Ulucami de incelemelerde bulundu ve bilgi aldı.

Cami motifleri ve tarihi  hakkında bilgi veren camii imam hatibi Nail Ayan ve Mustafa Yıldırım ise yöresel dil ile cami hakkında vekili bilgilendirdiler. ( NE EYİ ETTİZDE  GELDİZ ) GORMEDEN ÖLME  gibi yöresel sözlerle anlatımlarına neşe kattılar.
     Mühürdarzade konağında yenen yemek sırasındaki sohbette ise Belediye Meclis üyesi Bedriye Budak  özellikle vekilden Ulucami yanında bulunan ve Ulucami ile aynı zamanda yapılan tarihi Bekir Çavuş hamamının önemini anlatarak buranında restorasyona alınıp ayağa kaldırılmasını  talep etti. Bunu memnuniyetle karşılayan Vekil Toy ilgili kurumlar ile iletişime geçip bu konunun üstünde duracağını söyledi.

Diğer bir konuya değinen Bedriye Budak TOKİ’de   temeli açılan  okulun ödeneğinin bir an önce çıkarılıp inşaata başlanması ve konudaki mağduriyetlerin giderilmesi talebinde bulundu.Vekil   ise  bunuda yetkiilere mutlaka iletip takipçisi olacağını müjdeledi.
 Programını tamamlayan Vekil Sn. Rukiye Toy ve beraberindekiler ilçeden gördükleri ilgiye alakaya  teşekkür ederek  ayrıldılar .

AdminAdmin

Admin