SPOR
Giriş Tarihi : 28-02-2024 13:17   Güncelleme : 28-02-2024 13:23

Sbsk Başkanı Halil Kol’’ Geleceğin Yıldızlarını Yetiştiren Bir Alt Yapımız Var.

Sbsk Başkanı Halil Kol, Basketbol sporunun alt yapısını oluşturan kulüplerden biri olan Sivas Basketbol Spor Kulübü Milli basketbol kız takımına sporcu veren ilk kulüp olmuştur.

Sbsk Başkanı Halil Kol’’ Geleceğin Yıldızlarını Yetiştiren Bir Alt Yapımız Var.

       Haber : İsmail DURSUN

Sivas’ın dolaysıyla Ülkenin basketbol sporuna büyük emekler vererek kız ve erkek milli takımlara sporu kazandıran SBSK Başkanı, Eski sporcu, Hakem, Antrenör Federasyon temsilciliği en son İl Spor temsilciliği yapan SBSK Başkanı Halil Kol spora ve Sıvasa dair açıklamalarda bulundu KOL şunları söyledi’’ Bizler Sivas ve bu coğrafyanın spordaki her kademesinde hizmet vererek geleceğin yıldızlarını ve Milli sporcularımızı yetiştirmek için mücadele ederek uğraş bir veren bir spor teşekkülü olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

        SBSK olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar U10,U12,U14,U16,ve U18 gibi kız erkek olmak üzere bir çok kategoride liglere katılarak İlimizi ve Ülkemizi temsil etme başarısını göstermek için basketbol sporuna bir ivme kazandırmak temel amacımızdır.

     KOL’’ MİLLİ TAKIMA SPORCU VEREN İLK KULÜBÜZ DEDİ’’

Biz kulüp olarak spor bakanlığımızın ve Belediye başkanımız Hilmi Bilgin’in bizlere verdiği nakdi yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.   Bununla birlikte ben ve  yönetici ve Antrenör arkadaşlarım, Hamza Kargan, İlhan Günşafak,Akif Meral,Hakan Özer,ve Mer Erklig den oluşan hocalarımla kendi olanaklarımızla bu sporun aksiyonu için her türlü olanaklarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz , diyen ‘’KOL şöyle devam etti’’ Örnek vermek gerekirse kuruluşumuzdan bu yana 5. Yılımıza bakıldığında 2009,2010 doğumlu  Cemre Özer ve Yaren Yaylaklı isimli çocuklarımızı Ülkenin en büyük  kulüplerinden Fenerbahçe ve Çankaya üniversitesi spor küllerine transfer oldular.

         Ayrıca üç yıldır U14 kızlar kategorisinde yarı final oynayarak Sivaslımızı oralarda temsil eden bir kulüp olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fakat bayan basketbol sporlarına ilimizde katılımın az olması da bizleri üzmüyor değil. Gençlik spor il müdürlüğümüzde 7 ,8 basketbol antrenörlerimiz var bunlarla birlikte spor il temsilciliğimizin bunla ilgili bir çalışma yapacağınım umut ediyorum.

      İsmail hocam bazı okullar hariç M.E.M. ne bağlı okul kapalı spor salonlarında çalışma yapmamız teklifimize yetkililerin  ‘’biz salonu açarsak elektirik,su ve yakıt parası alırız ‘’söylemlerine üzüldüğümüzü belirtmek isterim bizim temel arzumuz  Sivas’ın sporunun ülkede söz sahibi olması için uğraş veriyoruz verme yede devam ediyoruz ‘’dedi

       Bizde yazım ailesi olarak sporumuza her alanda katkı sunan herkese başarılar dileriz.

 

AdminAdmin

Admin