SİYASET
Giriş Tarihi : 27-09-2023 17:43

Sivas “Daha Çok İş, Daha Çok Aş” Hak Ediyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nun CHP’li üyesi Ulaş Karasu, İSO’nun açıkladığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına girmeyi başaran Sivaslı firmaları ve yöneticilerini kutladı.

Sivas “Daha Çok İş, Daha Çok Aş” Hak Ediyor!

Ekonomide derinleşen sorunların tek çaresinin daha çok üretim ve istihdam odaklı politikalarda olduğunu vurgulayan Karasu, “Üreten ve büyüyen Türkiye, güçlü ve alın terine değer veren bir Türkiye’dir. Üreten Türkiye; toplumsal barışı sağlayan Türkiye’dir. Sivas’ta daha çok üretim, daha çok istihdam sağlamak için potansiyelimiz var, çalışkan insanımız var, bereketli topraklarımız var. Sivas’ın potansiyelinin, değerlerinin ortaya çıkması için Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınması gerekiyor” dedi. Karasu, bu konuda yeni bir kanun teklifi vereceğini açıkladı.

 

CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Ulaş Karasu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasına girmeyi başaran Sivaslı firma ve yöneticilerini kutladı. Üreten ve büyüyen Türkiye’nin güçlü ve alın terine değer veren bir Türkiye olduğunu vurgulayan Karasu, Sivas’ın yatırımlarla büyümesi ve daha çok istihdam için kentin ortak görüşü olan şehrin tamamının cazibe merkezi ilan edilmesi talebini bir kez daha yineledi.

CHP’li Karasu, İSO araştırmasında ilk 500’e giren Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı Erdemir Madencilik Sanayi A.Ş ve Kangal Termik Santral Elektrik Üretim A.Ş.’yi başarılarından dolayı tebrik etti. “Üreten, istihdam yaratan, ihracat yapan ve ülkemizin refahı ve huzuru için kaynak sağlayan yatırımcı ve girişimciler ekonomimizin baş aktörleridir” diyen Karasu, hiçbir ayrım ve yaklaşım farkı gözetmeden tüm işçi ve işveren örgütleri, sendika ve meslek örgütleri ile iş birliği içinde olduklarını söyledi.

GURUR TABLOSU

Sivas’ta faaliyet gösteren firmaların Türkiye ve dünya ekonomisinde daha çok söz sahibi olmasını arzu ettiklerini, bunun için de yatırımların şart olduğunu dile getiren Karasu, kente daha çok yatırım ve istihdam gelmesi için her türlü iş birliğini ve çalışmayı önemsediğini vurguladı. Karasu, “Ülkemizin ekonomi dünyasının en önemli aktörü konumunda olan ve gücünü üretimden alan tüm şirketlerimizi ayrı ayrı bir kez daha kutluyorum. 500 büyük sanayi kuruluşu içerisinde üretim ve satış faaliyetlerini Sivas’ta yürüten firmalarımızın da olması bize gurur veriyor. Ancak, bu listede iki firma ile yer almamız Sivas’ın potansiyeline ve büyüklüğüne yakışmıyor. Daha çok üretim, daha çok istihdam sağlamak için potansiyelimiz var, çalışkan insanımız var, bereketli topraklarımız var.”

SİVAS’IN TAMAMI CAZİBE MERKEZİ OLMASI ŞARTTIR

Derinleşen ekonomik ve sosyal sorunlara karşı çarenin daha çok üretim ve istihdam odaklı politikalarda olduğunu vurgulayan Karasu, şöyle devam etti:

“Ülkemizin kalkınması ve sanayimizin güçlenmesi için önemli bir rolü olan teşvik sisteminde Sivas hak ettiği yerde değil. TÜDEMSAŞ ve Sivas Demir Çelik Fabrikası gibi 2 önemli değerimiz vardı ne yazık ki onları yitirdik. Oysa üreten, büyüyen Türkiye; güçlü ve alın terine değer veren bir Türkiye’dir. Üreten Türkiye; toplumsal barışı sağlayan Türkiye’dir. Sivas da her şeye rağmen üretmek istiyor, iş istiyor, aş istiyor. Gençlerini şehir dışına göndermek, göç vermek istemiyor. Onun için tüm organize sanayi bölgelerimizin cazibe merkezi kapsamına alınması talebimizi her zaman dile getiriyoruz. Bununla ilgili daha önce kanun teklifi de verdim. Ancak bir sonuç alamadık. OSB’lerin bir an önce cazibe merkezi ilan edilip, 5., 6. bölge teşviklerinin buralara uygulanması kentimizi daha ileriye taşıyacaktır. Bunun için, bir kez daha kanun teklifi hazırlayacağım.”

Karasu, bu talebin yerine gelmesiyle birlikte önümüzdeki yıllarda ekonomide Sivas damgasının görüleceğine yürekten inandığını belirterek, “Şehrimizin ve ülkemizin zenginleşmesine, refahına katkıda bulunan, yarattığı istihdamla binlerce ailenin mutluluğuna vesile olan Sivaslı firmalarımızı bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

AdminAdmin

Admin