YEREL
Giriş Tarihi : 11-04-2023 12:00

Sivas için çalışıyoruz

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, merkez mahalle muhtarları ile iftar programında bir araya geldi.

Sivas için çalışıyoruz

Sivas’a hep birlikte hizmet ettiklerini dile getiren Başkan Bilgin, "Tüm hemşehrilerimizin yaşamaktan mutlu oldukları bir Sivas için çalışıyoruz" diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 65 mahalle muhtarıyla düzenlenen iftar sofrasında bir araya geldi.

 

Sivas Belediyesi'nin ev sahipliğinde özel bir restoranda düzenlenen iftar programına Başkan Hilmi Bilgin'in yanı sıra başkan yardımcıları ve mahalle muhtarı katıldı. İftar öncesi masaları tek tek dolaşan Başkan Bilgin, muhtarlarla sohbet ederek Ramazan aylarını kutladı.

 

Deprem felaketi sonrası Malatya Doğanşehir'de 2 aydır yaraları sarmaya çalışan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile uzun bir süredir bir araya gelemediklerini ifade eden Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalletin Arslan, "Göstermiş olduğu üstün gayret ve çabadan dolayı Başkanımız ve ekibine hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

“4 YILDA GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIK”

 

Arslan, “Önümüzde 2023 seçimleri var. Bundan 4 yıl önce şehrimizin daha güzel hizmet alabilmesi, şehrimize önemli katkılar sağlanabilmesi için sizlerden önemli taleplerimiz olmuştu. Bu konuda el birliğiyle ortak çalışma içerisinde Gönül Belediyeciliği’ni Sivas’a yayarak hizmet ettiniz. Önümüzdeki seçimlerde de yine memleketimize hizmet edecek kadrolar için daha sık istişarelerde bulunmak, bu şehri birlikte ayağa kaldırabilmek için biz muhtarlar olarak taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya her zaman hazırız. Çünkü başka Sivas yok. Çünkü biz şehrimizi çok seviyoruz. Muhtarların başarısı belediyelerin başarısıdır. Belediyemiz başarılı olursa Sivas başarılı olur. Sivas’ımız gelişir. Göreve geldiğinizde Gönül Belediyeciliği ilkesiyle bu şehri birlikte yöneteceğiz demiştiniz. Ortak akıl ve istişare şiarıyla hizmet edeceğiz demiştiniz. Gerçekten bu dört yılımızı birlikte güzel işlere imza atarak geçirdik. Kalan senelerimizde daha iyi hizmetler etmek için çaba sarf edeceğiz. Bizleri gönül sofrasında bir araya getirdiğiniz için teşekkür ediyor, önümüzdeki seçimlerin ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Muhtarların Ramazan aylarını tebrik eden Başkan Bilgin ise 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimin önemine dikkat çekti.

 

“MİLLETİMİZİN GÖNÜLLERİNE GİRECEK HİZMETLERİ HAYATA GEÇİRDİK”

 

Bilgin, “Bizim öncelikli görevimiz, derdimiz, davamız, mücadelemiz bu şehre hizmet etmek. Biz bu şehirde yaşayan her bir hemşehrimizin yüzünü güldürmek, ‘iyi ki bu şehirde doğmuşum, iyi ki bu şehirde yaşıyorum’ dedirtecek işler ortaya koyabilmek amacıyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Bize emanet edilen 5 yıllık bu süreci bitirdikten sonra milletimizin terazisine çıkacağız. Hemşehrilermiz o terazide bizi ve hizmetlerimizi tartacak beğendiyse devam diyecek beğenmediyse yeter diyecek. Hemşehrilermizin verdiği karar her zaman başımızın üstünde. Bizim için asıl olan 7’den 77’ye milletimize hizmet etmek. Onların gönüllerine girecek, gönüllerini kazanacak ve günün sonunda ‘Allah razı olsun iyi işlere vesile oldular’ diyecek hizmetleri hayata geçirebilmek. Eksiğimiz var mıdır? Vardır. Yaparız dediğimiz ancak yetiştiremeyeceğimiz hizmetlerimiz var mıdır? Mutlaka olacaktır. Ancak şeffaf bir şekilde iyi niyetle her zaman ortak akıl ve istişare ederek iletişimi koparmadan bu süreci milletimizle birlikte götürebilmek için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Son yıllarda ülkemizi tüm dünyayı etkilen bazı olağanüstü durumların yaşandığına işaret eden Bilgin, “Dönemin başında bir yol haritası belirleyerek yola çıkıyoruz. Ama bu yolu yürürken çeşitli nedenlerle hizmetler gecikmeye uğrayabiliyor. Bunu da bu süreçte özetlersek bir pandemi süreci yaşadık. Dünya genelinde ekonomik bir kriz yaşandı ve en sonda 11 ilde meydana gelen ve küçük kıyamet diye nitelendirebileceğimiz asrın felaketini yaşadık. Her zaman dediğimiz gibi işin özü; sorunu da, çözümü de, sıkıntıyı da birlikte tespit edebilmek ve ortak akılla çözüme kavuşturabilmek” dedi.

 

“Biz bu şehrin evladı bu şehrin çocuğuyuz. Bu şehirde doğduk bu şehirde büyüdük. Rabbim nasip ederse bu şehirde yaşayacağız bu şehre gömüleceğiz” diyen Başkan Bilgin, “Dolayısıyla biz bu şehre hizmet etmek adına muhtarlarımızı her zaman mesai arkadaşı olarak görüyoruz. Kamunun mahallelerdeki kılcal damarları olarak biliyoruz. Önümüzde ülkemizi yeni yüzyıla taşıyacak kadroları seçeceğimiz önemli bir seçim yaşayacağız. Her muhtarımızın farklı siyasi görüşü olabilir. Farklı beklentileri vardır. Farklı dünya görüşü vardır. Ancak nihai hedefte ülkemize hizmet edecek, ülkemizi daha iyiye götürecek, yapılan hizmetleri bir üst lige taşıyacak, kavgaya, gürültüye, ayrıştırmaya sebep olmadan Türkiye’yi 2053, 2071 vizyonlarına taşıyacak kadroları belirleme noktasında üstümüze düşeni yerine getireceğiz. Vatandaşlarımız da sandıkta kendi hür iradesiyle oylarını kullanacaklar. Burada bizlerin görevi seçimin huzur içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde Sivas’ımıza yakışır, demokratik bir ortam içerisinde gerçekleştirilmesi sağlamak adına çalışmalar yapmak. Siz değerli muhtarlarımıza katılımınızdan dolayı ayrıyeten teşekkür etmek istiyorum. Rabbim Ramazan ayımızı anlamına uygun olarak idrak ederek bayramına kavuşturmayı nasip etsin” diye konuştu.

AdminAdmin

Admin