EĞİTİM
Giriş Tarihi : 14-12-2023 12:39

Sivas Öğretmenevi Gelecek Yıl Sonuna Kaldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yıllardır bir türlü tamamlanamayan öğretmenevi projesinin gelecek yılı sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.

Sivas Öğretmenevi Gelecek Yıl Sonuna Kaldı

Bakan Tekin, Merkez Öğretmenevi’nin başka bir kuruma devir edilmesi için herhangi bir çalışma olmadığını belirtilirken, Öğretmenevi inşası için bugüne kadar ne kadar para harcandığı sorusu yanıtsız kaldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 5 yılda inşaatının ancak yarısı tamamlanan Sivas Merkez Öğretmenevi’nin gelecek yıl sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi. Tekin, Öğretmenevi’nin başka bir kuruma devir edilmesi için herhangi bir çalışma olmadığını açıkladı.

Sivas Yüceyurt mahallesinde yıllar önce yapımına başlanan ve 2 yılda bitirileceği belirtilen öğretmenevi inşaatı halen bitirilemedi. CHP Sivas Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, öğretmenevinin bitirilemeyen inşaatını TBMM gündemine taşıdı. Sivaslılar, bir dönem Sivas Belediye Başkanlığı hizmet binası, bir dönem de Sağlık İl Müdürlüğü binası olarak hizmet vereceği yönünde iddiaların da yer aldığı bu projenin bir an önce tamamlanmasını talep ediyor.

“KAMU MALI ÇÜRÜMESİN”

CHP Sivas Milletvekili Karasu kamu yatırımlarının kente değer kattığını hatırlatarak “Öğretmenevi inşaatı yıllardır bitirilemedi. Bir kamu malı olarak bu proje göz göre göre çürümesin” diyerek konuyu TBMM gündemine taşımıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Öğretmenevi’nin ne zaman biteceğini soran Karasu’nun önergesi yanıtlandı.

2024 SONUNDA BİTİRİLECEK

Bakan Tekin, “Sivas Valiliğince konuya ilişkin olarak Devlet Yatırım Programında bulunan Merkez Öğretmenevi yapım işinin 31.12.2024 tarihinde bitirilmesinin planlandığı, öğretmenevi yapım sürecinde yüklenici firma değişikliğinin yapılmadığı, yapım işinin fiziki gerçekleme oranının yaklaşık % 50 olduğu, öğretmenevinin başka bir kuruma devir edilmesi ile ilgili herhangi bir çalışmanın bulunmadığı belirtilmiştir” dedi.

NE KADAR HARCANDI SORUSU YANITSIZ KALDI

Karasu’nun önergesinde yer alan “Öğretmenevi inşası için bugüne kadar ne kadar para harcanmıştır? İnşaatın tamamlanması için ne kadar ödeneğe ihtiyaç duyulmaktadır?” sorusunun ise yanıtsız kaldığı görüldü.

AdminAdmin

Admin