SİYASET
Giriş Tarihi : 25-03-2024 13:20

Sivas, Saadet ile Afetlere Dirençli Bir Şehir Olacak!

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Zeki Kılıç, belediyeye geldikleri takdirde Sivas’ın afetlere dirençli bir şehir olacağını vurguladı.

Sivas, Saadet ile Afetlere Dirençli Bir Şehir Olacak!

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala saha çalışmalarına devam eden Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan Adayı Zeki Kılıç, Sivas’ın sorunlarına ve bu sorunlar için Saadet Partisi olarak buldukları çözümlere değinmeye devam ediyor. Bu kapsamda son 65 yılda ülkemizi vuran afetlerin yarattığı yıkımları işaret eden Kılıç, afetlere dirençli şehir planlama ve yapılaşmanın öneminin her geçen gün arttığını söyledi ve afete dayanıklı bir Sivas için planlanan temel unsurları açıkladı.

 

Planın Temel Unsurları:

 

Acil Durumlara Hazırlık: Sivas, aniden gelişebilecek afetlere karşı hazırlıklı olacak. Acil durum planları güncellenecek, arama-kurtarma ve ilk yardım ekipleri eğitilecek ve gerekli donanımlar sağlanacak.

Dayanıklı Yapılar ve Altyapı: Binalar ve altyapı sistemleri, afetlere karşı dayanıklı olacak şekilde inşa edilecek. İmar düzenlemeleri gözden geçirilerek, yeni yapılar ve kentsel dönüşüm projeleri afet riskleri göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecek.

Risk Yönetimi ve Afet Yönetimi Planlaması: Afetlere karşı riskler belirlenecek ve bu risklere karşı yönetim planları oluşturulacak. Afet senaryoları çalışılarak, acil durum müdahale planları güncellenecek.

Toplumsal Dayanışma ve Katılım: Afetlere karşı dirençli bir şehir olmak için toplumun bilinçlendirilmesi ve katılımı önem taşıyor. SAADET Belediyesi, afet farkındalığı eğitimleri ve bilinçlendirme çalışmaları düzenleyecek.

Hızlı ve Etkili Müdahale: Sivas Belediyesi, acil durumlarda hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edebilecek kapasiteye sahip olacak. Acil durum ekipleri ve araçları modernize edilecek, koordinasyon ve iletişim sistemleri geliştirilecek.

 

“Saadet Belediyeciliği ile Sorun Kalmayacak”

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıç, “Ülkemizde son 65 yıl içerisinde ortaya çıkan afet zararlarının yüzde 55’i deprem, yüzde 21’i heyelan, yüzde 8’i su baskını, yüzde 7’si kaya düşmesi ve yüzde 2’si çığdan kaynaklanmıştır. Öngörülmesi çoğu zaman mümkün olmayan doğal afetler meydana geldiklerinde maddi manevi anlamda çok ciddi yıkıcı sonuçlara yol açarlar. Can ve mal kaybını en aza indirmek içinse bireysel olduğu kadar bütünsel anlamda da çeşitli önlemler alınmalıdır. Afete dirençli kent yaklaşımında kentlerin yeniden ayağa kaldırılması, bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak kentlerde çevresel, ekonomik ve kültürel sürdürülebilirliğin sağlanması yönünde adımlar Saadet Belediyeciliğinde atılacaktır” dedi.

 

AdminAdmin

Admin