GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-01-2023 13:57   Güncelleme : 02-01-2023 13:57

Sivas’a 20 Milyon Euro'luk yatırım !

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin (SBTÜ) girişimi ile ilimize 20 Milyon Euro’luk yatırımla 1.200 kişinin istihdam edileceği Orgaomineral Gübre Üretim Fabrikası kurulacak.

Sivas’a 20 Milyon Euro'luk yatırım !
Sivas’ın Kızılelması olan Demirağ OSB’de 2 haftaya kadar temeli atılacak olan fabrikanın 2023 yılı Mart ayında üretime başlaması planlanıyor.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) tarafından Vali Yardımcısı Adem Taşpınar ve SBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy başkanlığında Dış Paydaş Danışma Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.

Dış Paydaş Danışma Kurulu Toplantısında ilk olarak SBTÜ Genel Sekreteri Kadir Ali Seçer tarafından katılımcılara yönelik Üniversitenin 4 yıllık faaliyet süreci, yürütülen çalışmalar ve projeleri kapsayan bir sunum gerçekleştirildi.

Yapılan sunumda 2019 yılında Prof. Dr. Mehmet Kul’un Rektörlüğü’nde kurulan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin, temel de bilim ve eğitim başlığı altında faaliyet göstersede şehrimizin ekonomik gelişimine de büyük katkılar sağlıyor olması dikkat çekti.

Kısa süre önce başta savunma sanayisi olmak üzere, havacılık endüstrisi ve medikal sektörün ihtiyaç duyduğu titanyum, demir, bor, nikel ve kobalt esaslı alaşımların katı formlarda ve metal toz halinde üretmek için bünyesinde İleri Alaşımlar Üretim Merkezi’ni kuran Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin girişimleri ile bu kez ise şehrimize Orgaomineral Gübre Üretim fabrikasının kazandırılacağı öğrenildi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin (SBTÜ) girişimi ile şehirden dışından bir firmanın ilimize 20 Milyon Euro’luk yatırımla 1.200 kişinin istihdam edileceği ve yıllık 320 bin tok kapasiteli Orgaomineral Gübre Üretim fabrikası kurulacağı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Sivas’ın Kızılelması olan ve yatırım üssü olmaya aday Demirağ OSB’de 2 haftaya kadar temeli atılacak olan fabrikanın 2023 yılı Mart ayında üretime başlaması planlanıyor. Ayrıca diğer bir dikkat çeken unsur ise Gübre üretim fabrikasının faaliyete başlaması ile birlikte sektörde yüzde 50 millileşme sağlanacak. 

AdminAdmin

Admin