GÜNDEM
Giriş Tarihi : 11-01-2024 18:29   Güncelleme : 11-01-2024 18:34

Sivas’ta Gazeteciler, Kendi Günlerinde Unutulmaz Bir Akşam Yaşadı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile Sivas Gazeteciler Cemiyeti tarafından Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar Derneği’nde düzenlenen özel gece de gazeteciler, canlı müzik eşliğinde türküler söyleyip, halaylar çekerek unutulmaz bir gece yaşadı.

Sivas’ta Gazeteciler, Kendi Günlerinde Unutulmaz Bir Akşam Yaşadı

Sivas’ta görev yapan basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar Derneği’nde Sivas Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.

Programa Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Hilmi Ataseven, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut DursunTürkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çağlayan, TSYD Sivas İl Temsilcisi Ali Yavuz, Sivas Yöresel Yemekler Araştırma ve Gastronomi Derneği Başkanı Cemil Ceylan, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer ve yönetimi ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Programda gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan protokol üyeleri, yaptıkları konuşmalarda gazeteciliğin önemine dikkat çekerek, “Sizler Sivas’ın aynasısınız, bizim yaptığımız tüm etkinlikleri, çalışmaları, gerek haber sütunlarına, gerek ekranlara, gerek köşe yazılarına taşıyarak bize hep destek oluyorsunuz.

Bu günlerde gazetecilerimizin üzerine düşen görev, sorumluluk her zamankinden çok daha fazla. Bilginin çok çabuk tüketildiği ancak doğru bilgiye ulaşmanın da zor olduğu bir dönemdeyiz. Çünkü bir haber bizim önümüze düşmüşse doğruluğu teyit edilmiştir. Bu hassasiyetinizden dolayı da sizleri tebrik ediyor ve sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer ise programa katılım sağlayanlara teşekkür ederek, “Bizim kimliğimiz, etiketimiz ‘Gazeteci’ Bizler kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyunun çıkarını gözetmek, ülke menfaatlerini takip ederek kamuoyunun bilgisine sunmak, aydınlık, huzurlu, mutlu bir ülke için çalışmak üzere yemin etmiş fikir işçileriyiz.

Elbette birçok sıkıntımız, sorunumuz var. Ancak bunların hiçbirini de aşılamaz görmüyoruz. Kesinlikle karamsar değiliz. Yarınlara umutsuz bakmıyoruz. Gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Etkinlikte yoğurulan iki leğen çiğ köfte ve ayran basın mensuplarına ikram edildi. Sivas Fasıl Heyeti Âşıklar Derneği ekibi yöresel türküleri seslendirirken, gazeteciler söylenen bir birinden güzel türkülere eşlik etti, halaylar çekti, çiğ köfte yiyerek gönüllerince eğlendi. Gazeteciler geç saatlere kadar devam eden gecede sahne alan sanatçılar eşliğinde eğlenerek unutulmaz bir gece yaşadı.

AdminAdmin

Admin