YEREL
Giriş Tarihi : 25-02-2023 12:53   Güncelleme : 25-02-2023 12:58

Sivas’ta korkutan deprem…

AFAD, Sivas'ta 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından yaptığı açıklamada ""Çok geniş aralıklarla deprem meydana getirebilir, aktif bir faydır." dedi.

Sivas’ta korkutan deprem…

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Sivas’ta 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 5.3 km olarak kaydedildi.

Sivas kent merkezinde hissedilmeyen deprem, Gürün ilçesi ve bağlı köylerde hissedildi. Deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, “Merkezi Gürün ilçemiz olan 4.7 büyüklüğündeki depremde ilk tespitlerimize göre herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır” ifadelerini kullandı.

 

PROF. DR. GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA

Meydana gelen deprem için Prof. Dr. Naci Görür, Tv100’ün ‘Sesimi duyan var mı?’ programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Görür, Sivas’taki deprem hakkında, Mersin’e kadar gelen Eceniş fayına dikkat çekti. Görür, “Çok geniş aralıklarla deprem meydana getirebilir, aktif bir faydır. Anadolu iki fay hattı boyunca hareket ettiğinde rijit bir cisim düşün hareket ettiği zaman içinde parçalanıyor, kırılıyor. Anadolu’nun batıya hareketinin bir sonucu. Muazzam Türkiye gibi bir kitle hareket ederse parçalanır, kırılır. Onlar da fayları oluşturuyor. Anadolu geldiği zaman orada Yunan karası çıkınca kafayı aşağıdaki Afrika’ya çeviriyor. Onun üzerine de kuzey-güney yönünde buralar geriliyor.” dedi.

AdminAdmin

Admin