NEDİR
Giriş Tarihi : 13-02-2024 18:40

Yakınınızın size devrettiği tapunun iptal olmaması için ne yapılmalı?

Yakınlar arasında gerçekleştirilen devirlerin ilerleyen zamanlarda yapılan işlemin muvazalı olmasından iptaline sebebiyet verebiliyor. Peki bir yakınınız tarafından size devredilen taşınmazın iptal olmaması için ne yapmak gerekiyor.

Yakınınızın size devrettiği tapunun iptal olmaması için ne yapılmalı?

Günümüzde, devredilen taşınmazların iptal durumları merak edilen konular arasında yer almaktadır.

Yakınlar arasında yapılan devirler gerçekte bağışlama olmasına rağmen Tapu müdürlüğü nezdinde satış olarak gösterilebiliyor.

Bu durum ilerleyen zamanlarda yapılan işlemin muvazalı olmasından iptal edilmesine neden oluyor.

Peki bu durumda ne yapmak gerekiyor?

 Avukat Hilmiye Arslan Tan, konu hakkında açılamada bulundu.

Avukat Tan, gerçekte bağışlama işlemlerinin iptaline sebebiyet olmaması için bağışlama işleminin tapuda mutlaka bağışlama olarak yapılması gerektiğini belirtti.

Bu sorunun çok az kişi tarafından bilindiğini ve bu nedenle pek çok kişinin tapusu iptal olduğunu ifade eden Avukat Hilmiye Arslan Tan, ne yapılması gerektiğini açıkladı.

Avukat Tan," Örnek vermek gerekirse babanız tarafından size bir taşınmaz devredildi. Bunun çeşitli sebepleri olabilir. Belki babanıza siz baktınız, belki babanız kardeşlerinizin borcunu ödedi. Buraya kadar her şey normal. Zira herkes hayattayken mal varlığını istediği gibi yönetebilir, elden çıkartabilir. Ta ki babanız vefat edene kadar. Üzerinden yıllar geçtikten sonra bile hatta kardeşlerinizden biri vefat etmişse yeğenlerinizden birisi kısaca mirasçılar, size karşı tapu iptal davası açabilir. Böyle bir durumda tapuda görülen işlem ile gerçekte yapılan işlemin aynısı olması gerekir."

 

Başka bir deyişle, tapudaki işlem satış işlemi ise yapılan işlem gerçekte bir bağışlama işlemi oluğunda bu işlem muvazaalı sayılacak ve iptale tabii olacaktır. 

Şahsınıza yakınınız tarafından bir taşınmazın devri ile yapılan bağışlama işlemini, muhakkak tapuda bağışlama işlemi olarak göstermeniz gerekmektedir. 

Bağışlama işleminin harcı satış işleminin iki katıdır.

Fakat ilerleyen zamanlarda karşınıza çıkacak bu tarz iptal durumlarına engel olacaktır.

AdminAdmin

Admin