GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-02-2023 17:09

Yüce TÜRK milletinin her zaman yanındayız

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 saat 4.17'de meydana gelen ilk sarsıntı, 100 saniye sürdü. 7.7 büyüklüğündeki bu sarsıntı, Türkiye'deki unutulmuş bir gerçeği hatırlattı: DEPREM

Yüce TÜRK milletinin her zaman yanındayız

Ökkeş Yıldırım; Bizlerde ALPEREN ARAMA KURTARMA SİVAS EKİBİ olarak saat 06.00 sularında AFAD Kordinesinde Kahramanmaraş’a  yola cıktık oraya gittiğimizde, Yıkılan binlerce binanın enkazlarından sesler yükselmeye devam ediyordu.

Aradan geçen 9 saatin ardından 13.24'te, bu kez 7.6 büyüklüğündeki sarsıntı ile deprem ikinci kez yüzünü gösterdi. 45 saniye süren bu deprem, ilk depremde hasar almış fakat ayakta kalan binaları da yıktı ve can kayıplarının giderek artmasına neden oldu. ''Yüzyılın felaketi'' diye adlandırılan Kahramanmaraş depremleri, kuşkusuz ki Türkiye'nin başına gelen en büyük felaketlerden biri oldu. 

Ökkeş Yıldırım; ALPEREN ARAMA KURTARMA EKİBİ olarak bizler ilk 72 saati çok iyi değerlendirmeye çalıştık çünkü kurtarılacak her can bizim için çok önemliydi.

Bizler çaresizliğin bulundumu bulunacakmı umuduyla yaşamanın ne olduğunu çok iyi biliyorduk, bunun acısını belki en kaz altında değil ama kahramanmaraşın keş dağlarında şehit liderimiz  Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve yol arkadaşlarını beklerken yaşadık dedi.

Ökkeş Yıldırım; Onun için var gücümüzle çalışmanın mücadelesini verdik, TÜRKİYE’nin hemen hemen her ilinden gelen binlerce alperen bu ruhla çalıştı ve bir çok cana canlı ulaştık sürecin devamında ise cadır kentler kurduk gölgeye gelen tırlarımızı halka dağıtıp bir neznede olsa barınma ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık  ve bugün  bölgedeki çalışmalarımız devam etmektedir.

 Milletimize sözümüzdür yaralar sarılmadan sahayı terk etmeyeceğiz

Yüce TÜRK milletinin her zaman yanındayız dedi.

AdminAdmin

Admin