SİYASET
Giriş Tarihi : 17-02-2023 10:37

10 ilde afet konut seferberliği başlatıyoruz

Bakan Kurum, “Depremzedelerimize yeni yuvalarını 1 yıl içerisinde tamamlayıp teslim edeceğiz. 10 il de afet konut seferberliği başlatıyoruz.” dedi.

10 ilde afet konut seferberliği başlatıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Sn. Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Doğanşehir ilçesine geldi.

 

Toplantıya; Vali Yılmaz Şimşek,  Sivas Belediye Başkan Hilmi Bilgin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile bakanlık temsilcileri katıldı.

Afetten ciddi manada zarar gören ilçenin tekrar ayağa kaldırılması için gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması konusu masaya yatırıldı.

Bakanlar Kurum ve Kirişçi, Malatya ve ilçelerine sağlamış olduğu destek ve yardımlardan ötürü tüm Sivas halkına teşekkür etti.

Kurum, “Depremzedelerimize yeni yuvalarını 1 yıl içerisinde tamamlayıp teslim edeceğiz. 10 ilde afet konut seferberliği başlatıyoruz” dedi.

Kirişci, “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak depremden bugüne kadar her türlü yardımı sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin

Admin