SİYASET
Giriş Tarihi : 01-06-2023 17:42

28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitmiştir

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "Millet İttifakı bir seçim ittifakıdır. 28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitmiştir” ifadelerini kullandı.

28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerde galip gelmesinin ardından İYİ Parti'den Millet İttifakı'nın bittiğine dair açıklamalar geldi. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "Millet İttifakı bir seçim ittifakıdır. 28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitmiştir” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise "Bu ittifakın devam etmesi siyaseten de doğru bir yaklaşım değil.” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,18 oy alarak ikinci tur seçimlerinde galip gelmesinin ardından Millet İttifakı’nda hareketli günler yaşanıyor. Altılı masa bileşenlerinden olan İYİ Parti’den ‘ittifak bitti’ açıklamaları peş peşe geldi. 

Sözcü TV yayınına katılan ve Millet İttifakı’nın akıbetiyle ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “Millet İttifakı bir seçim ittifakıdır. 28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitmiştir” açıklaması yaptı.

Poyraz, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Tüm ittifaklar seçim ittifakıdır, seçim bittiği zaman tüm ittifaklar ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı. Cumhurbaşkanı müşterek adayımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs’a kalan ikinci turu için ittifak içindeki partiler mücadelelerini vermiştir, 28 Mayıs itibarıyla da bu ittifak bitmiştir.”

‘İTTİFAKIN DEVAM ETMESİ SİYASETEN DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİL’

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de Millet İttifakı’nın bir seçim ittifakı olduğunu belirtti.

Erdem, “Seçim ittifakı, seçim sonunda bitti. Bu ittifak cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçtirmek için bir ittifaktı, bir güç birliğiydi. Siyasi partiler doğal olarak birbirlerinin rakibidir ve yollarına böyle devam ederler. Millete kendi kadro ve programlarıyla hizmet etmek üzere siyaset yaparlar. Bugünden itibaren bir seçim ittifakının olması zaten beklenemez. Bu ittifakın devam etmesi siyaseten de doğru bir yaklaşım değil.” diye konuştu.

‘İŞ BİRLİĞİNİ GEREKTİRECEK KONU KALMADI’

Meclis’te kaydını yaptırdıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, İYİ Parti’nin Millet İttifakı içindeki geleceğine yönelik soruya da “İttifak dediğiniz şey bir iş birliğidir. Bundan sonraki süreçte doğal olarak muhalefet partileri kendi içerisinde bir iş birliği içerisine girerler. Bunun adına ‘ittifak’ da diyebilirsiniz, ‘iş birliği’ de diyebilirsiniz; ama şu an itibarıyla gündemde iş birliği yapacak herhangi bir konu söz konusu değildir. Ama önümüzdeki dönemlerde buna ihtiyaç duyulursa, yerel seçimler olur, ondan öncesinde bazı yasalarda olur, herhangi bir kıstas koymadan muhalefet partileri kendi içlerinde değerlendirme yaparlar. Şu anda herhangi bir iş birliğini gerektirecek konu yok; ancak olduğunda göreceğiz. Yerel seçimlere 10 ay var, 10 ay çok uzun bir süre” yanıtını verdi.

AdminAdmin

Admin