SİYASET
Giriş Tarihi : 08-02-2023 14:50

Bugün birlik olma, dayanışma zamanıdır.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta açıklamalar yaptı.

Bugün birlik olma, dayanışma zamanıdır.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta açıklamalar yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:“8 bin 574 kişi yaşamını yitirdi, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444.10 ili vurdu büyük bir felaketle baş başayız. Bütün imkanlarımızı seferber ettik, devlet tüm imkanlarıyla başta AFAD olmak üzere çalışmalarını belediyelerle yürütüyor.

Vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz. Benim vatandaşlarımdan Antalya, Alanya, Mersin’de otellerde görüşmelerimizi yaptık.  Vatandaşımızı Antalya, Mersin’de otellere yerleştirebiliriz.

Çok ciddi bir oda kapasitesine de ulaştık. Vatandaşlarımız olur ya bu çadırlardan memnun olmayabilirler, ‘evet’ derlerse kendilerini bu otellere yerleştireceğiz. bu adımlarla işimizi çok daha kolaylaştırmış olacaklardır. Bizim de çalışmalarımız çok daha hızlanacak, daha rahat hale gelecek. İlk etapta yollarda ve havaalanlarında sıkıntılarımız oldu. Akaryakıtta vs. bazı ufak tefek aksaklıklar var. Ama bugün daha rahatız, yarın daha rahat olacağız.

Tüplerimizi de illerdeki koordinatörlerimiz dağıtımı yapmak suretiyle çadırlardaki ısınma sıkıntısını da geçirmiş olacaklar.

Provokatörlere fırsat vermemenizi özellikle istiyorum. Basın mensubu arkadaşlarımın fırsat vermemesini istiyorum. Bugün birlik olma, dayanışma zamanıdır. Tüm imkanlarımızı seferber etmiş haldeyiz. Ailelere belli desteğimizi vereceğiz. Hazine maliyeden bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. Bu bütçeyle beraber her ailemize 10 biner lira inşallah şu an hükümet olarak ulaştıracağız. Onların bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz.”

AdminAdmin

Admin