SİYASET
Giriş Tarihi : 06-04-2023 11:23

Chp'li Karasu: Erdoğan Giderayak Harikalar Diyarında

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada deprem bölgesi için bir yılda 320 bin konut yapma sözünü veren Cuhmurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “harikalar diyarında” ifadelerini kullandı.

Chp'li Karasu: Erdoğan Giderayak Harikalar Diyarında

TBMM Genel Kurulu’nda, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin görüşmeleri gerçekleştirildi.

 

Deprem bölgesi için yapılan düzenlemeler hakkında konuşan CHP Sivas Milletvekil Ulaş Karasu, kararnamenin deprem bölgesindeki sorunları çözmekten uzak olduğunu söylerken, depremzedelere hayal satıldığını vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgeye bir yıl içinde yapılacak konut sayısı sözünü hatırlatan Karasu, şöyle konuştu:

 

Erdoğan maşallah bir gün 200 bin, başka bir gün 250 bin konut yapılacak dedi. En sonunda da 320 bin konut yapılacak dedi. Ben sayın Erdoğan’ın ne tedarik zinciri sorunundan ne işgücü sorunundan ne de yapı malzemesi sorunundan haberdar olduğunu sanmıyorum. Sayın Erdoğan giderayak harikalar diyarında. Kendisi bir kararnameyle tüm bu işlerin çözüleceğine inanıyor olabilir. Etrafındaki arkadaşlar da bu sorunları kendisine iletmiyor olabilir. Ama ben söyleyeyim, deprem bölgesinde bir yılda 320 bin konutu inşa edeceğiniz bir  gerçeklik yok.

 

İş gücü yok, tedarik zinciri yok, kalifiye eleman yok, plan yok, proje yok, sadece ve sadece bir kararname var.

 

Bununla da depremzedeye birşey veremezsiniz. Bugün deprem bölgesinde hala geçici barınmalarda dahi sorun yaşanıyor.

 

Depremin üzerinden iki ay geçti ama iktidar hala konteyner kent kurmaktan acizken, geçici barınma alanlarını ve geçici yaşam alanlarını hayata geçirmemişken, kısa vadeli planlar tutturulmamışken; orta ve uzun vadeli plana geçersiniz milyonlarca depremzedeye hayal satmış olursunuz.”

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin

Admin