SİYASET
Giriş Tarihi : 14-02-2023 14:49

Deniz Baykal törenle uğurlandı.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için önce CHP genel merkezinde ardından TBMM'de tören düzenlendi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile tokalaşmadı.

 Deniz Baykal törenle uğurlandı.

CHP genel merkezinde törene, Deniz Baykal’ın ailesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı ve CHP Genel Başkanlarından Hikmet Çetin, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski CHP genel başkanlarından Altan Öymen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper TaşdelenMemleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve partililer katıldı.

Özgeçmişin okunması ve saygı duruşunun ardından Baykal’ın oğlu Ataç Baykal konuşmasına, “Bugün babam Deniz Baykal’ı uğurluyoruz. Neredeyse 70 yıllık bir CHP’liyi uğurluyoruz. Yüz yıllık CHP tarihinin çok uzun bir kesitini bizzat yaşamış bir ulu çınarı uğurluyoruz.” sözleriyle başladı.

Tüm CHP’lilerin ortak yönünün vatanseverlik olduğunu ifade eden Baykal, babasının Türkiye sevdalısı ve vatansever olduğunu, bu nedenle CHP’de yer aldığını söyledi.

Baykal’ın CHP Genel Başkanlığından ayrıldıktan sonra partide gece gündüz çalıştığını, bunun önemli olduğunu dile getiren Ataç Baykal, “Tüm Türkiye sevdalılarına, tüm vatanseverlere sahip çıkılması ve CHP çatısı altında toplanması babamın CHP’ye vasiyetidir.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Baykal’a rahmet, Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal ve ailesine başsağlığı diledi.

Eski genel başkanlar da birer konuşma yaparak başsağlığı dilediğinde bulundu. Daha sonra Baykal’ın cenazesi TBMM’de düzenlenecek tören için yola çıkarıldı.

Ardından Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile el sıkışmadı.

AdminAdmin

Admin