YEREL
Giriş Tarihi : 18-02-2023 11:57   Güncelleme : 18-02-2023 12:03

Divriği Halkı Rahat olsun Görevimizin Başındayız

Kaymakam Yakup Papaker hükümet konağının çürük raporu olduğundan dolayı fiziksel şartlara uyacak bir yerleşkeye geçebileceklerini belirtti.

Divriği Halkı Rahat olsun Görevimizin Başındayız

Haber : Mehmet AKIŞOĞLU

Sosyal medyada iki gündür çeşitli sayfalarda yayınlanan Adliyenin Kangal ilçesine taşınacağı haberleri yer almaktadır.

İlçemiz Kaymakamı Sayın Yakup PAPAKER ve Cumhuriyet Savcımız Ayşenur COŞKUNER ile yaptığımız görüşmede bu konu ile alakalı olarak öncelikle sayın savcımız ilçemizi çok sevdiğini burada görev yapmaktan memnun olduğunu her hangi bir yere gitmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını görev süresi sonuna kadar ilçemizde kalacağını belirtmiştir.
Kaymakam Yakup Papaker ise hükümet konağının çürük raporu olduğundan dolayı fiziksel şartlara uyacak bir yerleşkeye geçebileceklerini belirtti.

Bunun için çeşitli kurumlarla sürekli olarak toplantılar yapıldığını en kısa sürede çözüm üreteceklerini söyledi. Divriği de fiziksel şartları uyan bir binada çalışmalarını sürdürebileceklerini, adliyenin Kangal'a taşınma konusunun en son çare olarak il Cumhuriyet Başsavcılığınca dile getirildiğini belirtti. Temenni ve isteklerinin kesinlikle Adliyenin ilçemizde kalması gerektiğini bu konuda her türlü girişimleri yaptıklarını ve konu ile ilgilendiklerini dile getirerek araştırma ve istişareyle çalıştıklarını söyledi.

Ayrıca ilçemize gelen depremzede vatandaşlarla tek tek ilgilendiklerini her türlü ihtiyaçlarının kaymakamlık sosyal yardımlaşma vakfı tarafından karşılandığını, gelen vatandaşların öncelikle akraba tanıdık yanlarına yerleştikleri, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı belirtti.
 İlçede bulunan KYK. Yurt binasının da depremden etkilenen vatandaşlar için her türlü ihtiyacı için hazırlık yapıldığını ve bir ailenin yurda yerleştirildiğini belirtti.

AdminAdmin

Admin