GÜNDEM
Giriş Tarihi : 15-03-2023 12:00

Hazine Yardımı Kurşuna Değil, Deprem Bölgesine Gitsin

AYM’nin HDP'nin Hazine yardımı almasının önünü açan kararına büyük bir tepkide Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci'den geldi. Deveci: "Bu paralar Mehmetçiğe, polise, vatandaşa kurşun olarak dönüyor" dedi.

Hazine Yardımı Kurşuna Değil, Deprem Bölgesine Gitsin

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı almasının önünü açan kararına tepkiler artarak sürüyor.

AYM’nin HDP Hazine yardımı hesabının dondurulmasını kararını kaldırmasına yönelik kararına tepki gösteren Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fatih Deveci, “HDP’nin, PKK'nın siyasi ayağı olduğu açık ve nettir”dedi. 

AYM’nin kararını büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini belirterek, “Bu karar şehit ailelerimiz ve gazilerimiz çok derinden yaraladı”dedi.  

Başkan Deveci, kararın yanlış olduğunu belirterek, “Bu paralar Mehmetçiğe, polise, vatandaşa kurşun olarak dönüyor. Biz bu kararları protesto ediyoruz” diye konuştu.

“HAZİNE YARDIMI KURŞUNA DEĞİL, DEPREM BÖLGESİNE GİTSİN”

Açıklamasından toplumun çok büyük bir bölümünün beklentisinin HDP'nin kapatılması olduğunu vurgulayan Başkan Deveci: “Bu partinin kapatılması gerekiyor. Sadece bizim değil toplumun da beklentisi bu. 

HDP’nin, PKK'nın siyasi ayağı olduğu açık ve nettir. Bu kişilerin devleti, milleti savunan bir tarafı yok. Tamamıyla PKK’nın ağzıyla konuşuyor hepsi. 

Bu partiye verilen Hazine yardımının durdurulmasını, bu paranın şehit aileleri ve gazi ailelerine ya da deprem bölgesine aktarılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin

Admin