SİYASET
Giriş Tarihi : 06-03-2023 09:55

Sivas’ın lokomotifi Ulaş olabilir

Hem ulaşım, hem sanayi ve hem de yerleşim açısından son derece elverişli bir konumda olan Ulaş ilçesi için Gelecek Partisi İl Başkanı Kadir Aydın, “Parti olarak bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Sivas’ın lokomotifi Ulaş olabilir

Konu hakkına gazetemize açıklamada bulunan Gelecek Partisi İl Başkanı Kadir Aydın, özellikle 12 ilimizi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle birlikte başta istihdam olmak üzere ulaşımın da ön planda tutulduğu bugünlerde Ulaş ilçesinin Sivas’ın lokomotif gücü olmaya aday olduğunu ifade etti.

FABRİKALAR AÇILIR

Sivas’ın deprem kuşağında olmamasının altını çizen Aydın, “6 Şubat günü yaşadığımız deprem felaketinin ardından deprem bölgesinde yıkılan, zarar gören fabrikaların devletin vereceği teşvik ve destekler ile Ulaş ilçesinde tekrar kurulabilir” dedi.

Ulaş Kovalı Köyü mevkiinde bulunan Sivas Demir Çelik Fabrikası’nı, Et Balık Kurumu’nu, bölgenin en büyük hayvan pazarını, 35-40 bin kapasiteli Nuri Demirağ OSB’ni hatırlatarak sözlerinde devam eden Aydın, Buralarda oluşturulacak olan fabrikalar bölgenin gücü haline gelecektir” şeklinde konuştu.

ULAŞ, ULAŞIMDA MERKEZ

Sivas ve Ulaş ilçemizde karayolu ağı bakımından da genişliğine dikkat çeken Gelecek Partisi İl Başkanı Aydın, “Sivas-Kayseri Karayolu, Sivas-Malatya Karayolu, buradan Kars’a, Van’a ve İran’a kadar uzanan demiryollarını da eklersek, ayrıca Karadeniz otoban yolunun hem Karadeniz hem de Akdeniz limanlarına yakın olmamız bölgede kurulacak lojistik desteklerle üretilen malzemelerin Türkiye’nin her yerine, hatta Avrupa ve Asya’ya ulaşacaktır” dedi.

İMARA AÇIK GENİŞ ALAN

Deprem ile yıkılan şehirleri hatırlatan Kadir Aydın, Sivas merkeze 15 kilometre mesafede bulunan Ulaş ilçesinin 77 bin dönümlük arazisi içerisinde ırmağı, dağları, imara uygun arazi yapısıyla TİGEM’de yapılacak 100 bin yatay mimari ile bölgenin en iyi yerleşim alanı olabileceğine dikkat çeken Gelecek partisi İl Başkanı Aydın, “Osmanlı, Selçuklu ve modern mimari ile Ulaş’ta yapılacak olan imar çalışmaları buraya yerleştirilmiş vatandaşlarımıza her alanda büyük imkanlar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu konuda Gelecek Partisi olarak her zaman göreve hazır olduklarını belirten Aydın, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan başlayacak olan bu süreçte sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin, Sivas Valiliği’nin, Sivas Belediyesi’nin, Ulaş ilçemizde ki tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte vatandaşlarımızın Sivas için bu imkanları ve şartları oluşturmak adına bizlere destek olmasını talep ediyorum. Bu ülke geleceği için son derece önemlidir” şeklinde sözlerine son verdi.

AdminAdmin

Admin