SİYASET
Giriş Tarihi : 20-03-2023 16:57

Unuttuğumuz Çoktur, Ama Yapmadığımız Hiçbir Tane İşi Koymadık

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ‘de kürsüye çıkarak AK Parti’nin 20 yılda Sivas’a yaptığı yatırımları anlattı.

Unuttuğumuz Çoktur, Ama Yapmadığımız Hiçbir Tane İşi Koymadık

-2003-2021 Yılları Arasında 1 Milyar 400 Milyon Liralık Yatırımla 3671 Ek Derslik Kazandırdık

Ekinci, Sivas’a yapılan kamu yatırımları hakkında TBMM’de bilgilendirme yaptı.  “Son 20 yılda Sivas‘ımız için gece gündüz çalışarak kamu yatırımlarından en çok pay alan illerden birisi olmasını başardık. Ülkemizin en değerli sermayesinin beşeri sermaye olduğunun bilincindeyiz. Milli Eğitim’e 2003-2021 yılları arasında 1 milyar 400 milyon liralık yatırımla 3671 ek derslik kazandırdık. 1974’te Kurulan Sivas Cumhuriyet Üniversitemizin son 20 yılda üç kat büyüttük. Sivas Bilim Teknoloji Üniversitemiz ise 18 Mayıs 2018 tarihi 7141 sayılı kanunla kurulmuş olup eğitim hayatına başlamıştır. Ayrıca Sivas’ımıza Polis Eğitim Meslek Eğitim Merkezimizde bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından 2003 yılından günümüze kadar 69 adet sağlık tesisi ilimize kazandırılmış, bu tesisler Sivas Numune Hastanesi, 12 adet acil sağlık istasyonu, Sivas Ağız Diş Sağlığı Hastanesi ve ilçe hastanelerimizdir” dedi.

 

-YHT Hattında Sona Gelindi

Ekinci Yapılan çalışmaları şu şekilde aktardı:

“Sivas Devlet ve İl yolu açısından en uzun yol ağına sahip illerimizden birisidir. 2003 -2022 döneminde, 807 kilometreye bölünmüş yol, 500 kilometre tek yol, yaklaşık 573 kilometre sıcak asfalt kaplama yapılmıştır. Sivas Nuri Demirağ Havalanı’mız 2010 yılından itibaren hizmet vermeye devam etmektedir. Ankara Sivas hızlı tren hattımızın çalışmalarında son aşamaya gelinmiş olup en kısa sürede hizmete açılacaktır. TKDK hibelerinde Sivas kırk iki il içinde en fazla hibe ödenen yedinci il En fazla projenin hayata geçirildiği üç ilden birisi olmuştur. Sivas’ta toplam bin üç yüz altmış dört proje kazandırılmış ve bunların bin iki yüz seksen yedisi tamamlanmıştır. Et Süt Kurumu da tekrar açılarak çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. “

-Sivas Yıldızdağ Kayak Ve Turizm Merkezimiz Hizmete Açılmış

Sivas’ın su kaynaklarını iyi şekilde kullanılması, sulanabilecek arazilerin suya kavuşturulması için son yirmi yılda akarsu kaynaklarımızın üzerine TSE Genel Müdürlüğü tarafından on dokuz baraj, yirmi sekiz gölet, on regülatör, Yüz seksen taşkın koruma tesisi kurulmuştur. Doğanın eşsiz güzelliklerini her bölgesinde farklı şekilde renklendirmiş, huzur dolu bir şehir olan Sivas’ta Doğal Kaplıca ve kış turizmi alanında da önemli yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda Sivas Yıldızdağ Kayak ve Turizm Merkezimiz hizmete açılmış. Gök Medrese, Gürün Gökpınar, Tarihi Kent Meydanı ve birçok tarihi eserlerimiz yenilenen yüzüyle gelecek kuşaklara aktarılacaktır. Gençlik Spor Alanı’nda ise 27 bin 500 kişilik kapasiteli yani stadyumumuz, 10 adet spor salonu, yüzme havuzlarımız, ek olarak 11 adet KYK öğrenci yurdu yapılmış ve ek 15 bin 500 öğrenci kapasitesi gençlerimizin hizmetine sunulmuştur.

 

-OSB 16 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacaktır

TOKİ marifetiyle yapımı tamamlanan 11 bin 934 konut, 18 cami, 23 ticaret merkezi ve birçok sosyal donatı da şehrimize kazandırılmıştır. Kamunun sağladığı hibe destek ve teşviklerle sanayi ve hizmet sektörümüz ilimiz istihdamına ve gelişimine daha fazla katkı sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Demirağ Organize Sanayi Bölgemiz 28 on üç iki bin yirmi bir tarihinde Cumhurbaşkanımızın kararıyla cazibe merkezi programı kapsamına alınmıştır. Birinci organize sanayi bölgemizde son yirmi yılda büyük bir gelişme kaydetmiş, 2002 yılında 850 çalışanı olan OSB’mizde bugün itibarıyla 11 bin çalışan bulunmaktadır ve devam eden fabrikalarımız bittiği takdirde bu sayı 16 bine ulaşacaktır.

-Unuttuğumuz Çoktur, Ama Yapmadığımız Hiçbir Tane İşi Koymadık

Temiz bir yakıt olan doğalgaz ilimizde ilk kez 2004 yılında gelişmiş il merkezimizin ardından kısa sürede 13 ilçe ve iki beldemizde kullanılan doğal gaz Hafik, Doğanşar, Koyulhisar ve Gölova ilçelerimize de en yakın zamanda kavuşmasıyla Tüm ilimizde kullanılır hale gelecektir. Anlatmaya zamanımın yetmediği tüm hizmetler ve yatırımlarımızı hazırlanan bu kitapta bulabilirsiniz. Unuttuğumuz çoktur bu kitaba yazmadığımız ama yapmadığımız hiçbir tane işi koymadık. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde Türkiye yüzyılı atılımıyla milletimizden aldığımız dua ve destekle ülkemizi ve Sivas’ımızı daha nice yatırıma hizmetlere kavuşturmak için heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Sivas sadece bir şehir değil, Sultan şehirdir. Yapılan tüm yatırımlar için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Tayyip Erdoğan‘a, bakanlarımıza, Grup Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz’a, milletvekilimiz Mehmet Habik Solak’a, önceki dönem milletvekillerimize ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, genel kurulu saygıyla selamlıyorum”dedi.

AdminAdmin

Admin