EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-03-2023 15:56

Şarkışla OSB Destek Bekliyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası 3. Komite Meclis Üyesi Furkan Arı Şarkışla OSB’sinde yaşanan sıkıntılardan bahsederek, Şarkışla’nın Cazibe Merkezi kapsamına alınması ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Şarkışla OSB Destek Bekliyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) 2023 Mart ayı Meclis toplantısında konuşan Sivas Şarkışlalı İş İnsanı, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası 3. Komite Meclis Üyesi Furkan Arı Şarkışla OSB’sinde yaşanan sıkıntılardan bahsederek, Şarkışla’nın Cazibe Merkezi kapsamına alınması ile alakalı açıklamalarda bulundu.
Arı, kesin kabulü 2012 yılında yapılan Şarkışla OSB’nin şuanda çok kötü durumda olduğunu belirterek,  “2005 yılında kuruluş protokolü hazırlanan, 2012’de ise kesin kabulü yapılan Şarkışla Organize Sanayi Bölgesi maalesef bugün çok kötü durumdadır. Bugün itibari ile 49 kişinin istihdam edildiği OSB’de maalesef sorunlar çözülemediği için istihdam artmaz, parseller dolmaz oldu. Durum apaçık gösteriyor ki artık Şarkışla halkının sabrı taşmış, kimsenin konuya el atmaması sebebiyle yeter denme noktasına gelinmiştir” dedi.
ŞARKIŞLA OSB’NİN ALT YAPISI VE ÜST YAPISI DÜZENLENMELİ
OSB’nin alt yapısı ve üst yapısının acilen düzeltilmesi gerektiğinin altını çizen Arı, neler yapılabileceği konusunda da önerilerde bulundu. Arı, “Cazibe merkezi ilan edilip 6.bölge teşviklerinden faydalanacak, haliyle gelen yatırımcı sebebiyle hem OSB alt yapısı hem de üst yapısı gelişecektir. Ya da hemen bu OSB üstünde şuan başvurusu yapılmış olan 2.2 milyon m²’lik bir arazi daha var. OSB’ye katmaya çalışıyoruz. Bu alanı katarsak buraya bir kredi imkanı doğuyor, biz buranın kredisiyle ana OSB arazimizin de bakımlarını tamamlayabiliriz. Hatta çözümlerden biri şudur ki demir yolu var dibinde, tali bir hat çekilmesi planlanarak OSB’ye demir yolu bile gelebilir.
Üçüncüsü ise TSO öncülüğü ile bu bakımların bakanlık vs. tarafından yaptırılması, bu da olur mu nasıl olur ne zamana olur, olsa şimdiye kadar neden olmadı diye düşündürüyor.
STSO önderliğinde başlatılacak her türlü girişimi, sadece Şarkışlalı olarak benim değil, diğer Şarkışlalı STK üyeleri ve iş adamlarının da yanımızda olduğunu da belirtmek isterim. Bu sadece gönülde değil resmiyette de böyle, Şarkışla OSB’nin pay ortağıyız ve memleket adına orada bir sorumluluğumuz var. Gün şikayet etme günü değil, OSB’yi toparlama günüdür, o yaptı bu yaptı günü değil, istihdamı arttırma günüdür, gün göz ardı etme günü değil, baş tacı etme günüdür” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin

Admin